Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ ar putea contribui cu 11.500 de lei (6.500+5.000) pentru organizarea a două concursuri iniţiate de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ. Banii vor veni, după ce legislativul judeţean va dezbate şi va supune votului două acorduri de asociere.

Conducerea unităţii de învăţământ a depus proiect de finanţare pentru Concursul Naţional „Hai în viitor!”, care se va desfăşura la Piatra Neamţ în data de 19 mai. La eveniment  sunt aşteptaţi să participe aproximativ 450 de elevi şi 50 profesori din toată ţara. Contribuţia CJ Neamţ în cadrul asocierii, în sumă de 6.500 lei, va fi utilizată pentru premierea elevilor câştigători.

Un alt proiect al CN „Petru Rareș” vizează organizarea Congresului de Informatică Aplicată pentru învăţământul preuniversitar „Info Kid”, care se va desfăşura tot în luna mai. CJ Neamţ va aloca 5.000 de lei, dacă şi consilierii judeţeni vor fi de acord. Pentru acest proiect, CNPR a primit şi de la Primăria Piatra-Neamț, în luna ianuarie, prin hotărâre de consiliu local, tot 5.000 de lei. La eveniment vor participa aproximativ 100 de elevi și 20 de profesori din județul Neamț. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentBugetul de la Târgu Neamţ, văzut de la Primărie şi de pe „strada glodului”!
Articolul următorSocietatea de Scleroză Multiplă Neamț cere scutire de la plata utilităților
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.