Luni, 27 martie, de la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică a bugetului oraşului Târgu Neamţ pentru 2017. Semn de maxim interes, la întâlnire au participat cel mult 10 cetăţeni. Partea politico-administrativă a fost însă bine reprezentată: primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, şeful Direcției de Asistență Socială, Vlad Angheluță, 9 consilieri locali, juriști din primărie și câțiva șefi de departamente din cadrul primăriei. Prezentarea succintă a proiectului bugetului pe anul 2017 a aparţinut ec. Carmen Tanasă. Au urmat intervențiile din sală:

„Bugetul de anul acesta a fost făcut în așa fel să asigurăm salariile, cofinanțările, investițiile și datoriile” – Daniel Harpa, primarul.

„Aveți grijă și de Fundătura Crângului. La mine în fața casei băltește apa. Aș vrea ca și pe această stradă să fie șanțuri așa cum există pe alte străzi din oraș. Nu știu pe ce criterii se modernizează străzile din oraș, dar dacă tot doriți să faceți din Târgu-Neamț un oraș frumos îndreptați-vă atenția și pe alte străzi ale orașului” – o doamnă în vârstă.

„Locuiesc pe strada Ștefan cel Mare, la blocul M2, în spatele Băncii BRD. Sunt gropi și o mizerie de nedescris. E totuși o zonă centrală. Îmi e și rușine să chem pe cineva la mine în vizită. Strada pe care stau o numim strada glodului”, o altă doamnă, dar revoltată.

„Pe strada Aleea Târgului s-a făcut o lucrare de mântuială. Nu poți turna asfalt peste asfalt. Trebuie pusă amorsă, mai întâi. E bătaie de joc. Cine se ocupă de supervizarea acestor lucrări? În ritmul ăsta o să facem reparații an de an pe banii noștri” – un domn din sală, care pare priceput şi ar putea fi angajat la primărie.

„Observ că bugetul de funcționare crește de la an la an. Asta ce înseamnă? Că Primăria Târgu-Neamț este cel mai bun angajator din oraș! Din păcate privații din oraș își închid porțile, în timp ce primăria devine cel mai mare angajator. Nu am nimic împotriva creșterilor salariale, dar văd că pentru dezvoltare se alocă foarte puțini bani sau deloc. Știm cu toții din această sală că sunt angajați în primărie care nu-și au obiectul de activitate și nici fișa postului, dar se plimbă prin instituție și iau salarii” – consilierul local PNL, Maria Vrînceanu.

La finalul întâlnirii, primarul Daniel Harpa a felicitat-o pe Maria Vrînceanu cu ocazia zilei de naștere! (C.T. STURZU)

Articolul precedentSpitalul din Roman a surclasat spitalele din Piatra și Târgu-Neamț
Articolul următorCJ Neamţ: 11.500 de lei pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.