0:00

City-managerul Apopei a inventat „păzitorul” de Harpa, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* un videointerfon a fost pus stavilă între cetăţeni şi primarul de Târgu-Neamţ
* „Am dorit ca și noi, funcționarii, să avem acces la primar”, spune city-managerul Apopei

Luni, 17 martie, în holul care duce la biroul primarului Harpa și al viceprimarului Humulescu, târgnemțenii, care erau obișnuiți să ajungă la cei doi fără nicio problemă, au avut surpriza să fie împiedicați. Pe ușa de la intrare a fost instalat un videointerfon, care limitează accesul la edil și vice doar pentru angajații primăriei, care sunt dotați cu cartele electronice. Inițiativa de a monta acest video-interfon a aparținut city-managerului Vasile Apopei.

Scopul instalării și montării acestui videointerfon pe etajul 1 este eficientizarea și mai buna funcționare a relațiilor din primărie. Efectiv, am dorit ca și noi, funcționarii acestei instituții, să avem acces la primar. Știți foarte bine, nu de puține ori ca să ajungi să intri la primar trebuie să aștepți mai bine de o oră la ușă. Și asta datorită faptului că sunt o serie de cetățeni, de multe ori aceeași, care de dimineață, de dinainte de a veni primarul stau și așteaptă la ușa dânsului cu probleme banale, ce nu țin de competența edilului. Acești cetățeni nu vor să discute și cu alte persoane, ci doar cu primarul. Însă aici nu mă refer la cetățenii de rând, marea lor parte respectând programul de audiențe, se înscriu la audiențe și orice cetățean care are o urgență poate fi rezolvat cu problema pe care o are, pentru că există o cameră video. Dar unii dintre cetățeni, au, n-au treabă vin mereu la ușa primarului, iar mulți dintre ei nici nu sunt din Târgu-Neamț.

Sunt conștient că această inițiativă a mea îmi va aduce câteva antipatii. Acest videointerfon nu restricționează accesul la primar, ci dimpotrivă, facilitează accesul celor care într-adevăr au probleme stringente de rezolvat. Așa zisul time-management, eu venind din mediul privat și am o altă viziune asupra timpului, spune că nu poți sta să te ocupi doar de lucruri mărunte, mai ales că primarul este un coordonator de credite, iar semnătura lui este pusă pe niște documente de o importanță majoră pentru oraș. Și în alte orașe, cum ar fi Roman sau Piatra-Neamț se practică aceeași politică. Aici la Târgu-Neamț, o serie de 30-40 de cetățeni și agenți comerciali așa au fost învățați să vină toată ziua la primar. Dar primarul trebuie să mai aibă timp și pentru problemele cu adevărat urgente ale orașului.

Îmi asum această responsabilitate de amplasare a acestui videointerfon, dar cetățeanul de bună credință se va convinge în timp că a am luat o decizie bună. Sper ca în cel mai scurt timp să demarăm lucrările pentru Biroul Unic, astfel încât cetățenii să nu mai fie plimbați pe la etaje. Plătești o taxă la parter, urci la etaj pentru o semnătură, și tot așa. La Biroul Unic vor fi reprezentanți ai tuturor compartimentelor din primărie, iar cetățenii vor obține de la un singur ghișeu tot ce doresc”, ne-a declarat city-managerul Vasile Apopei.

Primarul Daniel Harpa s-a plâns de multe ori de numărul mare de cetățeni de la ușa biroului său, mulți dintre ei solicitându-i probleme ce nu țin de competența sa, cum ar fi un loc de muncă, repararea unui gard sau bani pentru a-și cumpăra medicamente. Oricine a stat în anticamera ce duce la primar a putut observa numărul mare de cetățeni, dar și timpul pe care-l pierzi așteptând să intri la edil.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentCeahlăul II- Kosarom Pașcani 1-1 (1-0)
Articolul următorRomaşcanii îndatoraţi 15 ani de primărie

5 COMENTARII

 1. Si uite asa, s-a inchis primaria… Mai intai zile de audiente, apoi bariere si cate 2 politisti la intrare, iar acum cireasa de pe tort. O sa-l mai vedem pe dom primar la alegeri si la tv uri. Sau la pomenile de la ozana.

 2. Ce frumos… A luat-o pe maneca Apopei, ca nu cumva sa se spuna ceva de primar, ca el saracul nu prea stie pe ce lume traieste. Apopei sa-si puna inerfon la Peco, primaria nu e privata, e spatiul public si cei ce stau la usa primarului au fost si la VOT si nu pot sa cred ca sta cineva la usa de placere sau ca nu are ce face in acel timp. Toti cei ce stau acolo se UMILESC d-le Apopei. E usor sa judeci, dar domnia voastra nu prea stie ce inseamna sa ai probleme adevarate si sa ai nevoie de ajutor.
  Asa cum era Arnautu, usa la d-lui era deschisa si pentru tigani si pentru tarani si pentru toti. Nu ii iau apararea, dar asta este adevarul.
  D-le primar nu va mai lasati influientati de marea MAFIE din jurul d-voastra, acestia o sa va infunde rau de tot…Oricum cu aceasta masura luata veti pierde multe voturi peste 2 ani. Nu este o parere personala, va spun ce se spune prin oras, numai ca la d-voastra ajung doar elogii de la pupincuristi, pentru interese mari. Pacat ca sunteti influientabil si usor de manipulat.

 3. Nu pot sa cred, ce titlu comic ati dat.
  „Pazitorul de Harpa”… va face istorie!

  P.S. Ma intreb daca city-managerul Apopei a auzit cumva de „pazitorul” lui Franz Kafka. Mi-e teama ca nu.

 4. Naravul romanilor de a se duce deaiurea la primarie a fost stimulat ani la rand de fostul primar Arnautu.

 5. Acum naravul romanilor va fi schimbat. Vor trebui chemati in primarie, ca la politie. Harpa, coboara de acolo unde te-ai urcat, ca risti sa cazi rau. Apopei, esti pe alta lume. I-ati chitara si microfonul si lasa-ne

Comentariile sunt închise.