0:00

Derby onorat

Ceahlăul II nu complică fotbalul, joacă eficient și reușește să uimească la începutul minireturului. Paradoxal, după venirea lui Ovidiu Marc, echipa ”satelit” a prim-divizionarei a obținut 7 puncte, din 9 posibile, în primele 3 etape din miniretur, deși a avut ca adversari 3 echipe cu pretenții la play-off și chiar la promovare în Liga a II-a: Petrolul Moinești, FCM Dorohoi și Kosarom Pașcani. Ceahlăul II s-a apropiat la 6 puncte de ocupanta locului 6, Petrolul Moinești.

Prima repriză a fost echilibrată

Echipa a doua a clubului pietrean și Kosarom Pașcani, ocupanta locului 2 înaintea etapei de săptămâna trecută, s-au întâlnit la Piatra Neamț și au furnizat ceea ce s-a numit dery-ul rundei în seria I a Ligii a III-a. Pe de o parte gazdele, nu aveau nimic de pierdut, dar au dorit să demonstreze că sunt în formă și nu degeaba au obținut statutul de revelație a minireturului, iar Kosarom Pașcani, cu pretenții la promovare în liga secundă, o echipă a cărui director tehnic a fost Vasile Simionaș. Oaspeții, cu mijlocașul Lipovanu într-o bună dispoziție de joc, au fost primii care au trecut pe lângă gol, în minutul 7, la un șut care s-a oprit, involuntar în mâna fundașului Călin. Centralul Cristian Moldoveanu a indicat punctul cu var de la 11 metri, iar fostul mijlocaș al pietrenilor din sezonul trecut, Călin a ratat, șutul acestuia trecând mult pe lângă poartă. ”S-a făcut dreptate!”, s-a auzit din tribună, din preajma locului unde observatorul Marian Salomir urmărea atent jocul. Margină a dat replica gazdelor, pe contraatac, la o pasă venită pe culoar, dar preluarea a fost prea lungă. Deși atacantul Ceahlăului III scăpase singur cu portarul, Luca a prins balonul fără probleme la marginea careului. Apoi, același mijlocaș  Lipovanu a zguduit transversala porții apărate de Barna, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, șut care i-a trezit din corzi pe elevii lui Ovidiu Marc. Aceștia, cu Ștefănescu în zi de grație, au încercat să surprindă apărarea adversă prin ”un-doi-uri”, rapide, ce au avut darul să destabilizeze apărarea ieșenilor, masivă, dar lentă. În minutul 35, în urma unei astfel de combinații, fundașul dreapta Rusu, a scăpat singur cu Luca și a deschis scorul printr-un șut la colțul lung. 1-0.

Ceahlăul II- Kosarom Pașcani 1-1 (1-0), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Oaspeții au dominat a doua repriză

După pauză, Margină putea să dea lovitura de grație oaspeților, la o incursiune pe flanc a lui Țepeș, urmată de o centrare în careu, reluată, însă, peste poartă de atacantul Ceahlăului II. Antrenorul ieșenilor, Marian Ivan, a făcut o mutare inspirată, introducându-l în teren pe Toader, iar acesta a făcut ce a știut mai bine: a pus fruntea, la o centrare în mijlocul careului, a aceluiași Lipovanu: 1-1, în minutul 50. Din acel moment, portarul pietrenilor, Barna, a avut 3 parade de excepție la incursiunile atacanților Nemțanu, Viorică și Nuțescu, dar a avut și noroc la șutul lui Lipvanu care a nimerit bara. Pietrenii au făcut pasul înapoi, invitând echipa oaspete la joc, doar incursiunile lui Scăpău, izolat, între fundașii adverși, au fost cele care au mai dat momente de respiro gazdelor. Ovidiu Marc a mutat și el insiprat, introducându-l pe Ungureanu fundaș stânga, în locul lui Țepeș, care a trecut mijlocaș în fața fundașilor centrali. Scorul final a fost 1-1, dar Ceahlăul II putea termina meciul în avantaj, atacantul Ntambue, preferând în minutul 88, o preluare pe piept la marginea carului mic, în locul unei lovituri de cap, la o centrare inspirată a lui Margină. Poate de aceea nu și-a găsit locul lângă Golubovic, în prima formație a Ceahlăului, deoarece, atunci când joci atacant, lovitura finală este cea care face diferența. Oricum, dincolo de paradele eficiente ale lui Barna, care îl țin rezervă pe Martin Jicha și care îl pot propulsa chiar la prima reprezentativă, deoarece se vede că pietreanul e un portar mai curajos decât Calancea, dar căruia îi lipsește experința, travaliul lui Ștefănescu a ieșit în evidență. Ștefănescu e un mijlocaș care știe când să declanșeze contraatacul, când să verticalizeze jocul și care vine în ajutorul fundașilor, în faza defensivă. Cu alte cuvinte, e un jucător complet. Din păcate, efortul lui și-a pus amprenta pe finalul meciului, când  nu a mai insistat la unele mingi, ce puteau fi transformate în baloane utile pentru sprinturile lui Margină.

Cristi SOROCEANU

Ceahlăul II- Kosarom Pașcani 1-1 (1-0), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marc: „Nu suntem constanţi”

”Îmi felicit jucătorii pentru rezultat. Mă bucur că nu suntem învinși de trei etape, dar declar că mai avem de muncă, pentru că dispărem din joc, în unele momente. Nu suntem constanți. Ceahlăul II este, însă, o echipă cu jucători tineri, care nu vrea decât să propună oricând fotbaliști care să fie convocați în prima echipă. Ăsta e obiectivul nostru. Într-adevăr urmează pentru noi, vineri, de la ora 15, tot acasă, un alt meci greu, cu liderul, Știința Miroslava, apoi o deplasare la Roman, care este și aceea grea… Pentru noi, toate meciurile sunt grele, dar, când jucătorii sunt concentrați, atunci nu ne bate nimeni”, a declarat antrenorul Ovidiu Marc.

Ceahlăul II: Barna – Rusu, Mateciuc, Călin, Țepeș – Căruță, Tăbăcariu – Ivan, Ntambue, Ștefănescu – Margină

Kosarom: Luca – Azaharioaiei, Răzlog, Olărița, Agrigoroaiei – Lipovanu, Mateeș, Diaconu, Nuțescu – Viorică și Nemțanu

Articolul precedentSfatul juridic: Ghid practic pentru restituirea proprietăţilor
Articolul următorCity-managerul Apopei a inventat „păzitorul” de Harpa