reclama autocenter

 Că într-o seamă de consilii o seamă dă partide considerate unu hăis și altul cea, se pupă de mama focului ca să iasă o majoritate de interes, nu-i de azi de ieri și mai că devine o etichetă pentru politichia de la noi. Nu mai departe în celeul de la târgu cu cetate, amorul conjunctural o căpătat forme politice grozave, că aproape ne aducem aminte de cărțoiul dedicat odiosului și sinistrei, denumit atunci “Omagiu”. Zice o dumă de la târg, că un conselier de la pedeleu, mare lucru dacă n-o studiat-o înainte de interveniția den consiliu, că junele șăf de la pesedeu, care-i tot din târg, o simțit ceva și la toartă cu dom premare ar vrea să cumpere un egzemplar să vază cum se premăreau oamenii pe vremuri. Acuma, noi am zice să mai pună frână la căutat și la primit laude moca, că dacă dăm timpu înapoi o să descoperim un episod deloc plăcut, în urma căruia se zice că am scăpat de comunism la Târgoviște. Asta apropos de  “Omagiu”, că așa de dat cu var, o devenit ceva desuet și nu să pune.

 De-o bucată de vreme, un nene cleient mai vechi de al nostru, pe tema epidemiei ce bântuie pren funcții, dă dovezi clare că n-o cetit legile sau dacă le-o cetit o zis că la el nu se pune, că incompatibilitatea asta e o făcătură și nu-i de luat în seamă. Asta pe față. Că pe dos, grupul conselierilor din care este și onorabilul deceveu, o trecut la atac, din ghemuit în depărtat, primul aliniament de cucerit fiind compartimentul juridic, drept pentu care încearcă să creeze un cap de pod tactic, prin destabilizarea secretarei care se dorește a fi scoasă țăp ispășitor. Acuma, noi credem că oamenii ăștia au probleme, pentru că în loc să cetească legea cu picioarele în apă rece, își răcesc gurile de pomană pe contexte de doi lei, uitând povața celor ce zic că atunci când te duci la fund e bine să nu te agiți. Că dacă te agiți, ajungi mai repede, dacă nu, mai ai o șansă să rămâi la suprafață.

 Să nu credeți mneavoastră că moda den politică cu datu-n gât este patentul vreunui partid anume, ori că este invenția cuiva și cere drepturi de folosire. Nu. Până și la un partid în pantaloni scurți, dacă e să ne luăm după istoric, recte pepededeul, foști și actuali se păruiesc în promisiuni cu dezvăluiri, că nu-i elegant să se ia la pălmi ca la burundeji. Fostu șăf zice cu obidă de actualul că se lăfăie în aneleuri, asta în condițiile în care o primit și el ceva similar de la cejeu. Polul advers arată spre fostul cu deștu că are dosare penale, pe când noi știm că și el o trecut prin așa ceva. Acuma, nici nu mai știm ce să zicem, că ambii e băieți de comitet, la modul că furnizează cu frenezie subiecturi la gazetari, bașca o seamă care știu, râd de le sar plombele. Dar cumătru zice că o să se vadă la un pahar de suc și o să îngroape săcurea răzbelului, și-o să desgroape frapiera păcii, că ei e creștini și nu se cade ca urbea să se uite la ei ca la fondatorul partidului lor, când o mers cu sacoșa de un leu cu bani la Oltchim. Zău.

Articolul precedentGuvernul „mituieşte” românii nevoiaşi cu jumătate din rate
Articolul următorDSV Neamț lovită de boli sau accidente de mașină

1 COMENTARIU

  1. Asa-i in Romania ,nu numai in politica Nemteana ,de asta suntem unde suntem. Interesul lor, mai putin cel colectiv

Comments are closed.