reclama autocenter

dsv sigla

* orice, numai comunicare nu!

La jumătatea lunii ianuarie, ziarul “Ceahlăul”, marcă înregistrată, vă aducea la cunoștință gravele probleme de comunicare cu care pare să se confruntă, de cel puțin o lună încoace, instituția public nemțeană numită Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Am trimis la începutul lunii ianuarie către DSVSA Neamț o cerere oficială de informații în care am dorit să știm dacă tarifele de eliberare a buletinelor de analiză a laptelui au fost sau nu majorate și dacă da, cu cât. O informație simplă, pentru care, din experiența noastră jurnalistică, efortul instituției căreia i-a fost adresată întrebarea ar fi fost unul minim. Deși solicitarea a fost făcută acum mai bine de două săptămâni lucrătoare, răspunsul nu a catadicsit să ajungă în căsuța poștală electronică nici până la ora actuală. Deși nu e forma ideală de a difuza o știre, redacția nu a mai avut răbdare să primească răspunsul oficial și a furnizat nemțenilor informația proaspătă. Pe scurt, ne-am descurcat.

Domnul Lipan și bancul: când fu Tică nu fu Tache

Dincolo de acest aspect însă, interesantă e atitudinea dar mai ales povestea de viață mereu tulburătoare și aproape deloc profesională a domnului director executiv al DSVSA Neamț, Constantin Lipan. Dacă la jumătatea lunii ianuarie am reușit să vorbim cu dânsul la telefon abia după ce l-am apelat a NOUA oară, trezindu-ne cu răspunsul: “Nu sunt la serviciu. Am niște probleme de sănătate. Nu am văzut solicitarea dumneavoastră, nici măcar nu am deschis e-mailul”, de această dată, problemele sunt altele. Am insistat cu încăpățânare să vedem în ce stadiu de soluționare se află cererea noastră de informații și l-am sunat din nou.

Unde credeți că era domnul Lipan la ora prânzului? În biroul instituției al cărei director executiv este? Răspuns greșit. Era la Poliție. Tocmai avusese un accident de mașină: “Nu prea pot să vorbesc acum, sunt la Poliție. Când dădeam să plec de la Prefectură, a intrat unul în mine. Trebuie să dau declarații. Vorbim puțin mai încolo, vă rog”.

E deja a treia oară când, absolut întâmplător, descoperim că domnul Lipan își ia liber pe nepusă masă, motivat sau nu, pe motiv de accident de mașină sau de boală. După toate aceste file de poveste, parcă am și uitat de solicitările de presă la care nu primim răspuns cu lunile. Noi ne bucurăm totuși că directorul executiv a scăpat teafăr și că cel puțin declarativ, cineva se va mai putea ocupa și de acum încolo de comunicarea din DSVSA.
Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentCine pe cine se pupă
Articolul următorPaznic de ţurţuri la Primărie