pietricica turism

O petrecere, cu multă băutură, planificată de mai multe familii de ţigani din Borca, având în vedere că doi dintre ei erau căsătoriţi de puţin timp şi voiau să sărbătorească dragostea, s-a sfârşit cu o crimă. Una de-a dreptul sângeroasă: victima, în vârstă de 37 de ani, avea cel puţin 9 plăgi înjunghiate la nivelul gâtului şi al toracelui.

Scandalul a plecat de la faptul că victima (Cătălin Goleanu) i-ar fi dat cândva, în trecut, o palmă autorului (Florin Strugaru, de 23 de ani) şi după multe ore de băut, când trecuse de miezul nopţii de 24 spre 25 februarie, cel mai tânăr şi-a amintit. Au urmat nişte reproşuri, iar Strugaru, în ciuda staturii sale firave (este scund şi slab) a pus mâna pe un cuţit şi s-a repezit asupra celuilalt.  Înainte să apuce să intervină cineva, a dat cu cuţitul unde a nimerit. Strugaru s-a căsătorit anul trecut, iar acum soţia lui este însărcinată. Ea a fost cea care a încercat să-l potolească, însă nu a reuşit decât să se taie la o mână când a vrut să-i ia cuţitul.

Victima a fost preluată de o ambulanţă, însă pierduse foarte mult sânge şi n-a mai rezistat. A murit în drum spre spital.

Astăzi, poliţiştii şi un procuror criminalist fac cercetările la faţa locului. Florin Strugaru a fost deja reţinut şi mâine va fi dus la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă.

„Este al treilea care pleacă la puşcărie, din zona aia, şi e un pâlc de 6-7 case lângă Ocolul Silvic”, ne-a declarat Ovidiu Geo Niţă, primarul de Borca. „Eu am fost coleg de şcoală cu tatăl lui Strugaru, acum s-a îmbolnăvit şi este în căruţ cu rotile. Dar a fost om muncitor, a lucrat pe la mină, liniştit şi la locul lui. Fiul lui părea şi el paşnic, e şi mic de statură, cred că are 1,50 metri, nu ştiu cum a reuşit să-l doboare pe celălalt. Se vorbea că l-a înjunghiat de vreo 15 ori. Victima abia se căsătorise cu o lună în urmă. Nevasta lui are doi copii mici din altă relaţie, iar el nu lucra nicăieri, era beneficiar de ajutor social. E urât că s-a ajuns la omor, e o viaţă de om şi ajunge lumea să vorbească despre Borca ca şi cum ar fi un loc periculos. Acum o săptămâna, tot în zona aia a fost tâlhărit un inginer silvic de un tânăr de vreo 17 ani, care e venit de la Vînători, Neamţ, şi trăieşte în concubinaj cu o fată  de vreo 14-15 ani. A fost plasat sub control judiciar, dar nu la Vînători, de unde e de fapt, ci aici, la noi, că aici locuieşte. Sunt multe de spus, dar nu mai spun, că şi aşa am fost reclamat că-i discriminez şi m-a chemat poliţia la audiere”.

C.M.