0:00

Verdict în cazul traficanţilor de droguri: 4 la „beci”, Marsilia în arest la domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă reţinerea celor 5 „surse” de etnobotanice pentru liceenii din Piatra-Neamţ, procurorii DIICOT i-au dus la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ şi în consecinţă:  dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: MANTU GABRIEL, BOZU GHEORGHE-ANTONIO, MANTU ANDREI IONUŢ şi FUNDĂTURĂ VLAD ŞTEFAN, cu antecedente penale, toţi pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat,  efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată,  trafic de droguri de risc, în formă continuată şi deţinerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu”, a decis instanţa. „În temeiul art. 227 al. 2 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei MANTU ELENA-MARSILIA, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ. În baza art. 227 al. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, ia faţă de inculpata MANTU ELENA-MARSILIA măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata se va supune următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemată; – să nu comunice cu următoarele persoane: inculpaţii Mantu Gabriel, Bozu Gheorghe-Antonio, Mantu Andrei-Ionuţ şi Fundătură Vlad Ştefan, cu martorii Uţă Leonard Dumitru, Isac Sergiu Vasilică, Barbu Mihai Cristian, Kovacs Sebastian Gabriel, Manole Vlad Nicolae şi Cozma Valentin Antonio”.

Marsilia este soţia lui Gabriel Mantu şi probabil instanţa a decis pentru ea arestul la domiciliu, luând în considerare faptul că are copiii minori în întreţinere, care nu puteau fi lăsaţi fără ambii părinţi.

Cei 4 arestaţi preventiv au contestat decizia tribunalului, aşa încât dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bacău.

Reamintim că reţinerea celor 5 s-a operat după percheziţiile domiciliare din blocul 40 de pe Aleea Ulmilor şi alte două blocuri de pe strada Grigore Ureche. Poliţiştii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT aveau reţeaua în supraveghere de aproape un an, ca urmare a datelor proprii şi nu a reclamaţiilor părinţilor copiilor care se drogau.

C.M.

Articolul precedentOperaţiunea „cisterna” a durat 16 ore, traficul a fost reluat
Articolul următorChef de Dragobete, încheiat cu o crimă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.