Fostul șef al Poliției Piatra-Neamț, pensionat între timp, se află în așteptarea sentinței în dosarul în care a fost judecat pentru purtare abuzivă, după ce-a lovit-o pe Ana Maria Tanasă.

”În temeiul art. 391 alin.1 Cod procedura penala, stabileşte pronunţarea cu privire la inculpatul FILIP CEZAR CONSTANTIN, la data de 11.07.2018, ora 13:00. În temeiul art. 46 Cod procedura penala, disjunge cauza faţă de inculpatul BACIU RELU. Stabileşte termen de judecata la data de 20.09.2018, ora 09:00. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi – 27.06.2018”, a hotărât Tribunalul Neamț.

Cezar Filip a recunoscut că a bătut-o pe Ana Maria Tanasă, în ziua de 8 martie 2014, după ce-a văzut-o, cu ochii lui, tâlhărind o bătrână. După ce-a prins-o și a chemat un echipaj care a dus-o la sediu, fata i-a spus că ea n-a făcut nimic și, în acel moment, ofițerul și-a pierdut controlul și i-a ”aplicat” câteva șuturi. Scena a fost filmată de camerele de supraveghere și Relu Baciu (și el pensionat între timp) a făcut toate eforturile, și demersurile, pentru că el nu se pricepe deloc la sisteme informatice, ca să obțină imaginile, pe care le-a dat altui coleg. În ziua în care filmulețul a fost făcut public, Cezar Filip a demisionat, pe fondul unui scandal național. Presa centrală și televiziunile au prezentat știrea cu titlul ”Fetița bătută cu bestialitate de șeful Poliției Piatra Neamț”. Sigur, gestul lui Cezar Filip este reprobabil, dar pentru corecta informare a opiniei publice ar fi trebuit precizat și cine este ”fetița”. La doar 13 ani și câteva luni ”fetița” avea la activ furturi și tâlhării, precum și suficient sânge rece cât să asiste la două crime.

Anchetarea lui Cezar Filip a început repede după incident, dar a durat foarte mult, pentru că dosarul a fost preluat de DIICOT, fiind vorba despre accesul neautorizat la un sistem informatic și alterarea datelor (dându-și seama ce efect ar avea filmulețul dacă ar fi făcut public, Cezar Filip a dat ordin să fie șters din sistem).

Peste câteva zile, fostul șef al Poliției Piatra-Neamț își va afla sentința, dar mult mai interesant va fi de văzut ce va hotârî instanța în cazul lui Relu Baciu.

C.M.,

Articolul precedentANM: COD PORTOCALIU de ploi abundente în Regiunea Nord-Est
Articolul următorL5 Siretul Doljeşti – echipă cu jucători tineri care au confirmat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.