card sanatate cititor 02ACTUALIZARE: Sistemul informatic al cardului de sănătate a redevenit funcțional de la ora 13:30, a precizat CNAS pe site-ul propriu.

„Echipa tehnică a CNAS a reușit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8:30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcțională în parametrii proiectați”, informează instituţia.

Sistemul informatic al cardului de sănătate i-a costat deja pe contribuabili câteva sute de milioane de euro. De asemenea, în această perioadă, pe SEAP, se mai află o licitație pentru mentenanța sistemului, în valoare de 4,5 milioane euro. Poate, după implementarea acesteia, sistemul nu se va mai bloca! (M. CONSTANTINESCU)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Sistemul informatic al cardului de sănătate este blocat, marți, 24 mai, de la ora 8:30, din cauza unor probleme tehnice, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pe site-ul propriu.

„Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/prescrierii rețetelor/eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează CNAS. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCe le mai trece prin cap candidaţilor: filme-n hale industriale!
Articolul următorACTUALIZARE ANAF contestă amenda pentru listele datornicilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.