reclama autocenter

Daniel Harpa si Decebal Arnautu

Drumul către victorie la Târgu Neamț trece prin echipa de fotbal Cetatea. După ce la începutul lunii iulie, primarul Daniel Harpa declara că ia în calcul eventuala intrare în insolvență a Primăriei, acum edilul șef al orașului de sub Cetate spune că vrea să finanțeze echipa de fotbal pentru a o promova în Liga a II-a. Mai întâi va finanța formația cu o cincime din banii solicitați de club, apoi cu banii Apa Serv, cu ai Consiliului Județean și cu ai unui om de afaceri pietrean, pe care (încă) nu l-a dezvăluit. Cetatea Târgu Neamț are nevoie de 50.000 de lei pentru sezonul 2013-2014, pentru ca formația antrenată de Marc și Botez să se situeze la jumătatea clasamentului.

De la agonie la extaz

Cetatea nici nu a făcut cunoștință cu rigorile Ligii a III-a, nu știe nici cu ce formații va juca în seria I, dar are fixat ca obiectiv promovarea în Liga a II-a. Echipa ”plăieșilor”, antrenată de Marc și Botez va beneficia de susținere financiară de la primăria condusă de Daniel Harpa. Același care se plângea de insuficiența fondurilor la începutul lunii iulie, acum vrea să-și lege numele de echipa de fotbal a orașului. „Odată cu apariția Legii insolvenței primăriilor, chiar mă gândesc să iau legătura cu un specialist în insolvență, care să-mi ofere consultanță, pentru că prefer să bag primăria în insolvență, decât să ajung ziua când voi rămâne fără bani. Eu nu am venit la primărie să plătesc datoriile lui Decebal Arnăutu, am venit să realizez ceva, să investesc banii în oraș, nu în datoriile pe care mi le-a lăsat. Acum, din fericire, suntem pe linia de plutire, dar și puținii bani pe care-i avem, în loc să-i dăm la investiții, suntem nevoiți să achităm datoriile. Deocamdată, nu facem nimic în acest sens, până nu mă consult cu specialiști în insolvență”, a declarat nemulțumit edilul, pentru cotidianul nostru, pe data de 1 iulie. Între timp, însă, Harpa spune că ”s-a luptat”, ca echipa să promoveze în Liga a III-a și vrea s-o ducă mai sus, stabilind criterii de performanță, care sunt îndrăznețe, în primul an de după promovare, mai degrabă decât obiective realizabile. Banii sunt puțini, ori cu bani puțini nu poți pretinde unei echipe în formare, performanțe încă din primul an de Liga a III-a. „Am intrat în asociere cu Fotbal Club Cetatea Târgu Neamt ca să putem acoperi o sumă de bani şi să avem un control asupra echipei, stabilind criterii de performanță. Dacă nu le respectă, nu le mai dăm bani. Ne-am luptat să promovăm echipa în Divizia C și acum vrem să  avem performanță. Vor mai primi bani de la Consiliul Județean, Apa Serv și de la oameni de afaceri din Târgu Neamț. În perioada următoare, echipa Cetatea va avea și un sponsor oficial, o persoană de la Piatra Neamț“, a declarat primarul Daniel Harpa, înaintea duelului din Supercupa județului, de duminică, în care Cetatea joacă împotriva formației Speranța Răucești.

Consilieri ”îndrăgostiți” de fotbal

Consilierii locali din Târgu Neamț au stabilit o contribuție în cuantum de 10.000 lei lunar pentru intervalul 1 august-31 decembrie 2013. Într-o solicitare adresată administratiei publice locale, conducerea clubului Cetatea solicitase 50.000 lei pentru nevoile echipei, sumă cu care să fie acoperite salariile, primele jucătorilor și antrenorilor, baremurile arbitrilor, cheltuielile de cantonament și transport. Plus încă trei grupe de juniori din componența clubului, care să asigure schimbul de mâine al echipei și care ar urma să activeze în campionatele de juniori. „Vă înaintăm prezenta cerere de sponsorizare pentru a ne sprijini în derularea optimă a desfăşurării anului competitional 2013-2014 în cadrul Ligii a III-a, seria I. Obiectivul propus este clasarea pe locurile 5-8 la finalul anului competițional“, se precizează în adresa semnată de Iulian Roman, președintele clubului Cetatea. La dezbaterea proiectului privind asocierea dintre Consiliul Local și echipa de fotbal, consilierul Ion Burlacu a fost de părere că suma ar trebui mărită de la 1 ianuarie 2014. Mai mulți aleși locali au propus ca în bugetul de anul viitor să fie alocate între 100 și 200 de milioane lei vechi pe lună, cu condiția ca ”target-ul” echipei să fie promovarea în Liga a II-a. Intervenția consilierului Doinel Boca, a fost una de natură să lămurească proveniența banilor. Domnia-sa crede că s-ar găsi banii necesari pentru fotbal dacă din bugetul local se vor aloca, de anul viitor, mai puțini bani la biserici. „Echipa trebuie să ajungă în Divizia B, să reprezinte orasul în toată țara. Să mai luăm bani din cealaltă parte și să alocăm sportului, să încurajăm acest fenomen. Consider că bisericile au destule fonduri de unde să se întrețină“, a fost de părere Doinel Boca.

Ovidiu Marc e pragmatic

Tehnicienii Ovidiu Marc și Doru Botez nu s-au hazardat în a da pronosticuri despre echipa pe care o antrenează. ”Avem o lună de zile la dispoziție să omogenizăm lotul pentru un campionat greu. Obiectivul nostru este să formăm o echipă care să joace. Nu putem decât să ne propunem victoria în orice meci, dar să se țină cont că am schimbat jucători, că suntem la început de drum cu tinerii care formează acest lot și e primul sezon după promovare în Liga a III-a. Vedeți că sunt echipe care, deși au promovat renunță, din rațiuni financiare. Au echipele din Liga I probleme financiare, nu mai vorbesc de cele din ligile inferioare. Orice investitor la echipă este binevenit, dar asta nu mai este problema noastră”, a declarat antrenorul Ovidiu Marc.

Consiliul Local Tg Neamt

Daniel-Harpa

Jucatorii Cetatii Tg Neamt la antrenament

Ovidiu Marc

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentAjutor pentru sinistrații din patru comune nemțene
Articolul următorMuntele Ceahlău, subiect de simpozion

1 COMENTARIU

  1. Prostii de targoveti m-au votat si acum sa ma suporte!
    Si ce daca le-am promis multe sau ca ma contrazic odata la saptamana!
    Politistii e smecher i:)

Comments are closed.