reclama autocenter

tarata ajutoare 01

Ieri, președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, însoțit de reprezentanți ai Direcției Silvice Neamț, în frunte cu inginerul Ovidius Mărcuțianu, a făcut un tur de forță în patru comune din județ – Războieni, Țibucani, Urecheni și Tupilați – grav afectate de inundațiile din urmă cu trei luni.

În vizita sa de lucru, președintele CJ Neamț s-a întâlnit cu șefii administrațiilor publice locale, împreună cu care a distribuit materialul lemnos pus la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, (bilă manele și cherestea) pentru câteva zeci de localnici din cele patru comune, serios afectate de inundațiile din luna mai a acestui an.

Primul popas a fost făcut la Războieni, prilej cu care primarul Sebastian Bogdan Țarălungă i-a mulțumit lui Culiță Tărâță pentru sprijinul pe care l-a acordat, prin intermediul instituției pe care o conduce, localnicilor greu încercați de vitregiile vremii. „Îi suntem profund recunoscători domnului președinte al Consiliului Județean Neamț pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat și ni-l acordă în continuare, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Comuna noastră a avut mult de suferit, dar încetul cu încetul lucrurile vor reveni la normal. Fiecare cetățean care a primit materialul lemnos a semnat procesul-verbal, pe care va fi obligat să-l păstreze”, a spus Țarălungă. Tot în comuna Războieni, Culiță Tărâță a venit cu soluția în ceea ce-l privește pe un localnic de 76 de ani, căruia casa i-a fost dărâmată de apă și care a fost cazat, pentru o perioadă, în clădirea fostului dispensar din centrul comunei. „Să veniți cu o cerere la mine, să vedem cum facem pentru ca omul să poată fi dus la un cămin de bătrâni, unde să dispună toate condițiile de care are nevoie”, l-a sfătuit președintele CJ pe primarul comunei

„Dacă cineva crede că îmi este ușor, să vină aici, în locul meu!”

Totodată, Culiță Tărâță a ținut să-i atenționeze pe toți beneficiarii materialului lemnos că ajutorul pe care îl primesc trebuie să fie utilizat exclusiv pentru refacerea stricăciunilor cauzate de inundații. De asemenea, domnia sa a dat asigurări că și infrastructura de drumuri și podețe calamitată urmează să fie refăcută, fiind deja prevăzuți bani de la bugetul județului pentru acest capitol. „Deși ajutoarele de la Romsilva au sosit mai târziu decât ne așteptam, ajutorul este bine primit și acum Credeți-mă că nu îmi este ușor deloc, la fel cum nici dumneavoastră nu vă este ușor. Dacă cineva își imaginează că pentru mine este ușor, îl poftesc să vină aici, în locul meu, să gestioneze situația. Știu că mai sunt de refăcut podețe și alte elemente de infrastructură, tocmai de aceea am luat hotărârea și am alocat, la ultima ședință de Consiliu, 750.000 de lei din bugetul județului. Acum urmează ca firma constructoare să treacă la treabă. Repet, banii au fost alocați! Din punct de vedere legal, am făcut tot ce se putea face, restul nu mai e cu de la mine putere. Eu am venit în întâmpinarea problemelor oamenilor cu soluțiile care depind strict de mine și de instituția pe care o conduc, iar faptul că s-a turnat asfalt și s-au refăcut drumuri constituie, din punctul meu de vedere, un aspect benefic”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Neamț, pentru a-i liniști pe acei localnici care s-au arătat neîncrezători că situația va fi rezolvată în totalitate.

De la Războieni, președintele CJ Neamț a mers la Țibucani, unde s-a întâlnit cu localnicii și cu primarul Ioan Sârbu, care a spus: „Mulțumesc, domnule președinte, pentru faptul că v-ați aplecat și asupra problemelor comunității noastre. Ceea ce ați făcut pentru noi reprezintă o adevărată minune. După rău, a venit și binele”, a spus primarul Ioan Sârbu.

Și la Urecheni, dar și la Tupilați, președintele CJ Neamț a primit aceleași mulțumiri sincere, venite atât din partea primarilor Ioan Tănăselea și Petru Gherghel, cât mai ales din partea localnicilor. „Știam că ne putem baza pe dumneavoastră, lucru pentru care vă suntem profund recunoscători”, a spus primarul de Urecheni. „În sâmbăta Paștelui, când tot omul se pregătea pentru sfânta sărbătoare a Învierii Domnului, președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Culiță Tărâță, era în mijlocul nostru. Asta se întâmpla pe la ora 4 după amiaza. Mi s-a părut și mi se pare și acum ceva extraordinar. Am rămas profund impresionat. Nu vezi așa ceva oriunde”, a adăugat primarul de Tupilați. „N-am fi crezut că cineva ne va ajuta atât de mult și va fi alături de noi mereu! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate, și putere de muncă! Să nu ne uitați, cum n-ați făcut-o nici până acum!”, se auzeau, din toate părțile, vocile oamenilor, unii dintre ei gârboviți de ani și griji, la adresa președintelui Consiliului Județean.

„Am ținut să fiu prezent în cele patru localități, ca urmare a necazurilor pe care oamenii le-au avut în sâmbăta Paștelui. La solicitarea mea, cei de la Regia Națională a Pădurilor au dispus distribuirea materialului lemnos către familiile cel mai afectate. O parte din daune s-au răsfrânt și asupra culturilor agricole, iar aici am pus umărul, alături de firme de renume din domeniul agricol, pentru reînsămânțarea terenurilor. Așa este normal, oamenii trebuie ajutați la nevoie. Am mers să văd cu ochii mei cum arată culturile acum, chiar dacă se spune că toamna se numără bobocii. Este datoria noastră să fim alături de oameni, și așa vom fi în permanență”, a conchis șeful CJ Neamț, la finalul vizitei în cele patru comune.

tarata ajutoare 02

tarata ajutoare 03

tarata ajutoare 04

tarata ajutoare 05

tarata ajutoare 06

Alex SÎRBU

Articolul precedentTabără la Negulești
Articolul următorCetatea scoate primăria din insolvenţă