Se face rocada cu creșa din cartier

Centrul de zi „Primii pași”, realizat de Direcția de Asistență Socială (DAS), care este frecventat de 76 de preșcolari din familii dezavantajate din Piatra-Neamț, își va muta sediul de la Creșa Piatra-Neamț, de pe strada Mihai Eminescu. Noua locație va fi în cartierul Speranța, pe strada Izvoare în clădirea nou construită de primărie.

Creșă Speranța - exterior
Creșa din cartierul Speranța

„Facem această mutare pentru că ne dorim să avem un sediu separat de cel al creșei și pentru a fi în preajma copiilor care sunt din această zonă. Mulți dintre beneficiari locuiesc în Speranța. Este un sediu modern, nou, dotat cu tot ceea ce trebuie, care se pliază foarte bine pe activitatea centrului de zi. Noi putem  prelua, fără probleme și copiii din Speranța care mergeau până acum la creșa de acolo, avem toată deschiderea. În plus, de anul viitor pe noua lege a educației, potrivit art. 248, creșele vor fi preluate de unitățile de învățământ. Însă, centrul de zi, fiind un centru social, potrivit HG 566, rămâne în administrarea noastră”, a declarat Ana Berea, directorul DAS Piatra-Neamț.

Creșă Piatra Neamț
Creșa Piatra-Neamț, str. M. Eminescu

Practic, cel puțin la nivel de documente, se va face rocada între centrul de zi și creșa din Speranța. Copiii care frecventau creșa nouă din cartier și nu doresc să meargă la Creșa Piatra-Neamț de pe strada Mihai Eminescu, din centrul orașului, vor putea rămâne la centrul de zi. Micuții care locuiesc în oraș și mergeau în Speranța, pentru că nu au găsit locuri în altă parte, au acum ocazia să meargă la creșa din centru, mai aproape de casă.

Mutarea va conduce și la modificarea, ca atare, a structurii rețelei școlare a orașului, modificare ce urmează să fie discutată într-o ședință extraordinară a consiliului local de luni, 7 octombrie.

Creșă Speranța - interior
Creșa din cartierul Speranța, interior

În Centrul „Primii pași”, „Activitățile educaționale specifice susțin atât dezvoltarea timpurie a copiilor aflați în risc de separare de părinți, cât și îmbunatațirea mediului familial din care provin și sunt asigurate de o echipă multidisciplinară, formata din: 1 șef serviciu de reintegrare socială și supraveghere; 4 educatori specializați; 1 asistent medical; 1 asistent social; 1 bucătar și 10 îngrijitori”.

Detalii despre creșa din Speranța găsiți aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentCutremur în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: șase stareți au fost demiși
Articolul următorCurtea Constituțională aruncă în aer scena politică din România: Diana Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale