Celebrul saxofonist Ilhan Ersahin, concert extraordinar la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 23 mai, începând cu ora 20:00, iubitorii muzicii de jazz sunt invitaţi, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Sala “Gaudeamus”, la un spectaculos concert susţinut de celebrul saxofonist Ilhan Ersahin, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, Asociaţia Compania FaPt.

Alături de Ilhan Ersahin, care va susţine show-ul „Istanbul Sessions”, în cadrul manifestării intitulate „JAZZeast SERIES”, va încânta publicul şi formaţia Sebastian Spânache Trio.

Intrarea este liberă, ca urmare numărul locurilor va fi limitat, iar accesul la eveniment se va face doar în baza unei rezervări pe www.eventbook.ro.

Celebrul saxofonist Ilhan Ersahin, concert extraordinar la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Născut în Stockholm, cu părinţi de origine suedeză şi turcă, studiază în USA, la Boston – Berklee College of Music, cel mai mare institut de muzică contemporană din lume, celebru pentru studiul muzicii de jazz. Ulterior, se stabileşte definitiv la New York şi studiază cu maeştrii Joe Lovano şi John Purcell, rafinându-şi abilităţile cu legendarul trompetist Eddie Henderson, Larry Grenadier, Wallace Rooney, Kevin Hays, Ben Allison, Jeff Ballard, Cindy Blackman şi mulţi alţii. Inspirat de John Coltrane și Joe Henderson, Ilhan Ersahin este un muzician de rasă pură, cosmopolit, prin viziunea sa asupra muzicii şi prin varietatea de influenţe şi elemente (reggae, hip hop, electronica, pop, influenţe orientale şi din diverse culturi), pe care le percepe şi le şi le îmbină într-o manieră originală şi inovatoare. Diversitatea stilistică este marca expresiei sale artistice, concretizată într-o varietate de albume și proiecte personale, sau colaborative cu nume de top ale jazz-ului mondial”, menţionează organizatorii.

Proiectul „Istanbul Sessions” este o fuziune între East Village-ul new-yorkez şi fascinantele nopți ale Istanbulului, oraş aflat la confluenţa mai multor culturi. Este groove jazz pe un ritm solid creat de Ilhan Ersahin împreună cu bassistul Alp Ersonmez, bateristul Turgut Alp Bekoglu și percuționistul Izzet Kizil.

Sebastian Spânache Trio este poate cel mai titrat, premiat și consecvent grup tânăr din istoria ultimilor ani ai jazz-ului românesc. Format din Sebastian Spânache – pian, rhodes, wurlitzer, Csaba Santa – contrabas, chitară bas și Radu Pieloiu – tobe, percuție, trio-ul a luat naștere la Timişoara, în a doua jumătate a anului 2011, având în prezent o  activitate concertistică intensă pe plan național și internațional.

Celebrul saxofonist Ilhan Ersahin, concert extraordinar la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„JAZZeast SERIES” este un proiect al Asociaţiei Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală, care debutează în cadrul FIE – Festivalul Internaţional al Educaţiei.

„Conceput ca o platformă internaţională de dialog cultural şi de promovare a noilor curente apărute în domeniul jazz-ului contemporan, «JAZZeast SERIES» îşi propune să se dezvolte ca punct important de conexiune a oraşului Iaşi la standardele manifestărilor artistice europene şi să ofere publicului posibilitatea de a cunoaşte noile creaţii, printr-o serie de concerte susţinute de nume de importante ale scenei jazz-istice internaţionale şi naţionale”, mai precizează organizatorii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSpectacolul „FLORI DE MAI” la Teatrul Tineretului
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI CSM Bucureşti – HCM Roman 32 – 24
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.