pietricica turism

Oaspeții au punctat în prima repriză prin Novac (13) și Wesley (41), dar Ceahlăul a revenit spectaculos, grație inspirației lui Florin Marin, prin reușitele lui Cârjan (58) și Mândrușcă (66). Jucătorii nemţeni au refuzat să se antreneze pe parcursul săptămânii trecute în mod organizat și n-au mai ascultat de indicațiile staff-ului tehnic, intrând vineri după-amiază în cantonament, după ce au primit o mică parte din restanțele financiare. Fotbaliştii, sub protecția anonimatului, au declarat că au de încasat au restanţe din sezonul trecut, iar nemulțumirea lor este legată de faptul că diriguitorii Ceahlăului și-au încasat primele de obiectiv.

Novac in lupta pentru minge intre Marc si Gheorghiu, de la Ceahlaul

Meciul cu CSMS Iași a început cu protestul obișnuit al jucătorilor pietreni, față de neplata primelor promise încă de la finalul sezonului trecut. În primă fază, jucătorii au anunţat staff-ul tehnic al echipei că refuză să intre în cantonament pentru meciul cu CSMS Iaşi, aceştia urmând să vină direct la stadion cu două ore înainte de startul partidei. La insistenţele antrenorilor, jucătorii au decis, totuși, să intre în cantonament vineri după-amiază după o nouă rundă de negocieri, dar au ameninţat că vor continua formele de protest săptămâna aceasta. Florin Marin este, la rândul lui, nemulțumit de această situație, cerând în repetate rânduri să se rezolve situația, pentru a putea lucra cu proprii elevi, care, în loc să pregătească meciurile din Liga I, au probleme financiare. Nici spectatorii n-au mai venit să încurajeze echipa, doar 200 de suporteri preferând să înfrunte frigul. Galeria tinerilor dornică de spectacol, a taxat prompt conducerea administrativă, afișând bannere, pe care scria: ”În 95 de ani de la înființare, ne-am zbătut la retrogradare. Pentru centenar – un fotbal curat, măcar!”, alături de altul pe care scria simplu: ”Retrogradare”.

 Mesajul galeriei tinerilor catre conducerea Ceahlaului

Ceahlăul a luat gol la prima centrare periculoasă

În aceste condiții, nici n-a început bine jocul și, previziunile tehnicianului principal al Ceahlăului s-au adeverit. Novac s-a desprins de marcajul lui Marc și a deschis scorul la prima centrare periculoasă a ieșenilor. În replică, doar Ștefănescu a semănat panică în careul advers, în minutul 25, dar Ceahlăul a ratat egalarea. Ieșenii, care încă nu au nicio victorie la activ, în Liga I, au continuat să joace curajos, impulsionați de un Wesley foarte bătăios în linia mediană, dar și de incursiunile lui Novac, cel care a prins curaj după marcarea golului. În finalul primei reprize, Wesley a urmărit atent o minge reluată în bară de coechipierii săi și a șutat din cădere, nemarcat, din marginea careului mic, suprinzându-l pe Calancea pe picior greșit.

Egal, pe inspirația lui ”Flocea”

După pauză, Florin Marin a riscat pe cartea atacului. Nu e prima oară când tehnicianul pietrenilor merge pe cartea victoriei, inspirat, mai ales la Piatra Neamț, atunci când simte că elevii lui pot marca. În debutul reprizei secunde a schimbat un mijlocaș, pe Tăbăcariu, cu Andrei Pavel, iar insistențele acestuia au masat defensiva ieșeană în propria jumătate de teren. Wesley, nepus la punct cu pregătirea fizică a cedat și, după ratarea în doi timpi a lui Pavel, blocat în două faze successive de portarul Caparco, Cârjan a aprins speranțele pe banca tehnică a pietrenilor. Șutul lui, din minutul 58 a prins boltă și l-a surprins pe portarul ieșean ieșit dintre buturi, pentru a-i închide unghiul. Simțind că e ziua lui, Florin Marin l-a aruncat în careul ieșenilor și pe Mândrușcă, iar norocul i-a făcut din nou cu ochiul jucătorului adus în această vară de la Cluj. În minutul 66 a reluat cu capul o centrare venită la 7-8 metri de poartă, mingea s-a lovit de advesar și s-a strecurat în plasă pe lângă portar și un fundaș ce se afla pe linia porții: 2-2. Florin Marin a mai făcut o mutare inspirată, introducându-l pe Chitoșcă, pentru a da lovitura de grație, dar până la final, incursiunile acestuia nu s-au mai soldat cu gol, ci doar cu accidentarea portarului Caparco. Pietrenii au ieșit dintr-o situație dificilă, rămân pe locul 12, la un punct de primul loc retrogradabil, doar până află rezultatul meciului Dinamo – Pandurii, terminat după închiderea ediției. În cazul unei victorii a gorjenilor, Ceahlăul intră în zona ”nisipurilor mișcătoare” și joacă miercuri în deplasare cu ASA Tg. Mureș, în optimile Cupei României și, la finalul săptămânii, tot în deplasare, la Giurgiu, cu Astra.

Declarații

”În prima repriză am primit două goluri, n-am reușit să ne facem situații de gol, n-am fost agresivi. În repriza a doua ne-am schimbat total atitudinea, am dat două goluri, puteam să și câștigăm… Rezultatul e unul echitabil”, a afirmat Florin Marin.

“Am făcut o primă repriză foarte bună. În repriza secundă am avut 3 ocazii mari să facem 3-0, apoi ne-am retras în apărare. Nu mă aşteptam la o astfel de repriză secundă, am pierdut două puncte. Am avut 10 indisponibili, dar mergem în Giuleşti să obţinem prima victorie din campionat”, a declarat Nicolo Napoli.

“Au fost două reprize total diferite. Am început meciul mai slab, am primit două goluri şi nu am reuşit să ne fructificăm ocaziile avute. După pauză, ne-am schimbat atitudinea, am jucat mai bine şi, din fericire, am reuşit să egalăm”, a declarat George Cârjan.

Mihai STOIAN

CEAHLĂUL: Calancea – Ad. Gheorghiu, A. Marc, Al. Ichim, Vaidas – Tăbăcariu (46 – Andrei Pavel), Onciu –  Popadiuc (60 – Mândrușcă), C. Ştefănescu (78 – Chitoșcă), Margină – Cârjan. Antrenor: Florin Marin

CSMS IAȘI: Caparco (88 – Grahovac) – Bosoi, Melinte (71 – Plămadă), L. Munteanu, Ţigănaşu – Olah, Novac – Al. Ciucur, Wesley (84 – Dobre), Bole – L. Dobre. Antrenor: Nicolo Napoli