Ceahlăul: a fost blatul jucătorilor la Brașov?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Meciul de la Brașov, cu Corona, și înfrângerea total neașteptată au generat discuții aprinse la nivelul conducerii administrative, dar mai ales al suporterilor. Rezultatul,1-0 pentru ultima clasată, a lăsat urme adânci, mai ales că, după disputarea ultimelor jocuri, Ceahlăul, considerată mult timp o revelație a turului, a mai coborât un loc în clasamentul Ligii I, până pe 9, fiind depășită de Gaz Metan Mediaș. Suspiciunile au pornit chiar de la cotele oferite de casele de pariuri. Cota pentru victoria Ceahlăului era de1,7, iar pentru o victorie a Brașovului de 3,4, adică dublu.
Al doilea element care a generat întrebări au fost datoriile clubului nemțean către jucători și faptul că victoria ultimei clasate a venit în urma unui gol de cascadorii râsului.
Antrenorul Miriuță, vizibil deranjat și cu amintiri nu prea plăcute despre scandaluri cu iz de blat de pe vremea când era jucător în Germania, a declarat: ”Eu nu plec, jucătorii trebuie să se înveţe. Eu sunt învingător, am pus presiune pe ei să jucăm sus. Ei erau obişnuiţi cu retrogradarea. E un ciclu care trebuie învăţat, nu e uşor să le schimb mentalitatea. Am nevoie de 3-4 jucători, dacă se vrea performanţă, am nevoie de concurenţă pe posturi. După cum am mai spus, 8-9 jucători au dus greul în acest tur. Deocamdată nu îi am pe cei pe care mi-i doresc, dar din primăvară sper că ei vor veni la echipă.”

* Curățenie și primenire în lot

Conducerea clubului pietrean s-a reunit vineri dimineață și a început să se gândească la mutările pe care le va face în anul viitor. Antrenorul Vasile Miriuță a dat startul mutărilor de iarnă cu creionarea cerințelor de jucători pentru anul viitor. Au plecat Edon Hassani și Gelu Velici, ultimul urmând să dea probe de joc la Dinamo. Mai are contract cu Ceahlăul, dar a primit permisiunea scrisă de la club și poate să își caute echipă la care să joace sub formă de împrumut până în vară. „I-am dat hârtie lui Gelu Velici, cum că are acordul nostru, de a da probe la orice echipă își dorește. Sper să confirme și mai apoi să aducă Ceahlăului o sumă de bani pentru un transfer definitiv”, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul.
Formația pietreană nu a dat semne, până în prezent, că ar dori o prelungire a contractelor jucătorilor Stana și Constantinescu. La reunirea lotului, nu este exclus ca cei doi să fie în situația lui Ionuț Bădescu, de anul trecut. La intrare în vacanță, i s-a promis un nou contract, dar la reunire, în vară, a fost pus pe liber fără nicio explicație. Constantinescu, comparat cu Materazzi, de antrenorul Vasile Miriuță, își dorește să joace la clubul pietrean. A arătat-o și a demonstrat-o prin joc și mai apoi, prin declarații. ”Eu sunt mulţumit pentru sezonul acesta, mi-am făcut de fiecare dată datoria de câte ori s-a apelat la mine, îmi doresc în continuare să fiu sănătos şi să rămân la Ceahlăul, dacă se va dori acest lucru.  Eu îmi fac treaba în continuare, nu contează că sunt în ultimele şase luni de contract”, a spus Constantinescu la plecarea în vacanță. Nici Golubovic nu-și mai dorește să joace la Ceahlăul, manifestându-și dorința de a pleca în străinătate, pentru o ofertă mai bună. ”Vreau să plec la mai bine și voi avea o discuție cu domnul Ștefan la reunirea lotului”, sună ultima dorință a lui Bojan Golubovic.

* Marc, Popadiuc și Drăghiceanu – laureații anului 2013

Anul trecut, cam în aceeași perioadă, la FC Ceahlăul s-a realizat o frumoasă trecere în revistă a rezultatelor. S-au pus cap la cap, bune și rele, de la echipa de seniori, care se bătea pentru evitarea retrogradării, cu rezultatele Centrului de copii și juniori. Atunci, Gheorghe Chivorchian îl evidenția pe Drăghiceanu, elev în clasa a 8-a a Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț, pe care l-a comparat cu ”Messi”. I-a urat să se țină de fotbal, iar puștiul teribil al Borzogheanului a fost convocat la echipa națională. Alături de el, au confirmat Andrei Marc, convocat la lotul național de tineret, dar și Doru Popadiuc. Popadiuc, elev în ultimul an, tot la Liceul cu program Sportiv din Piatra Neamț, și-a văzut de joc și de pregătire și a ajuns să fie promovat de la naționala de juniori a României. Sunt doi tineri, care nu s-au lăsat amețiți de înălțimi și cred în continuare în spiritul Ceahlăului. ”Nu mă interesează, momentan, nici un transfer. Indiferent cine mă doreşte din ţară, vreau să continuu să cresc ca fotbalist la Ceahlăul”, este declarația lui Andrei Marc dată înaintea meciului cu Steaua. Cei trei au fost premiați la Gala Sportului nemțean, pentru performanțele lor.

Ceahlăul: a fost blatul jucătorilor la Brașov?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU
FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Despărțirea de ”Baba”

De curând clubul pietrean s-a despărțit de o altă emblemă a Ceahlăului: Vasile Ungureanu (cel poreclit ”Baba”). Oficial, delegatul echipei pietrene, care a scris istorie la clubul pietrean în calitate de căpitan de echipă, fundaș central și, mai apoi, a trăit pe viu ultimele evenimente din istoria constemporană a clubului, a ieșit la pensie.
Neoficial, Vasile Ungureanu ar fi cerut conducerii să plătească la stat niște restanțe la asigurări sociale, pentru a i se rotunji pensia, calculată undeva în jurul sumei de 600 de lei. Cererea ar fi fost momentul în care s-a decis despărțirea ”amiabilă” a destinelor lui ”Baba” de clubul pentru care ar fi fost în stare să-și dea și viața.

Articolul precedentȘuturi cadou la pesedeu
Articolul următorUrători și colindători la Consiliul județean

6 COMENTARII

 1. Cine sa aiba recunostinta fata de fostii jucatori??????? cei care conduc destinele ceahlaului ……padurari , camionagii, si orice altceva numai profesionisti ai fotbalului nu.
  Baba ar trebui sa fie pe vecie oficial al clubului pentru cate a facut pentru Ceahlaul si pentru…. sefii sai….se stiu ei.
  Incet incet pleaca toti si ramane doar INTERESUL

 2. In afara de Canu si Golubovic toti pot fi inlocuiti fara probleme…Marc, Chitosca si Popadiuc ar mai putea creste, ceilalti cu parere de rau au dezamagit!
  Meciul cu Viitorul a fost ultimul pe care l-am vazut pe stadion, in retur o sa las conducerea sa urmareasca meciurile…

 3. Miriuta a plecat la CFR Cluj, probabil si Golubovic tot acolo va ajunge, noi vom apela probabil la Enache pentru mini-retur si vom promova cativa baieti d ela Ceahlaul 2!

 4. S-au Cristi Popovici ,ca are licenta pro,vin intariri de la Cetatea,Sc Bacau,si altii de la liga 3 in jos.Din pacate s-a adeverit ceea ce stia deja tot targul,nu se doreste performanta la acest club cat va fi Pinalti si acolitii sai,in frunte ,poate o schimbare de actionari ,sponsori cine mai stie pe praful asta.Din miniretur mai multi de 3-400 de spectatori nu vor veni se stiu meciurile deja jucate,mai raman 5-6 jocuri pe bune.

 5. CAT AMATORISM SI PURA PROSTIE FRATILOR :
  MONROY NU A FOST CONSIDERAT UTIL SI NECESAR IN TUR, DAR E BUN LA CFR; MAI MULT, A FOST O PRIORITATE SI O CONDITIE LA VENIREA LUI MIRIUTA LA CFR.
  IN LOC SA SE GANDEASCA LA BINELE ECHIPEI CONDUCEREA A DORIT PEDEPSIREA EXEMPLARA A JUCATORULUI.
  „BRAVO” TOVARASI.
  IAR MIRIUTA NU A INSISTAT DELOC PT. JUCATOR IN TUR STIIND CA E ASA BUN.
  PACAT. DUMNEZEU DA, DAR NU ITI BAGA SI IN SAC !

Comments are closed.