Șuturi cadou la pesedeu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Moda e ca la sfârșit de an, instituțile babane den țară să țină câte o șădință cu iz festiv, în care să se zică vorbe de duh și promisiuni că la anu` o să fie și mai bine, bașca la vară cald. Așa s-o petrecut și la șădința celeului de la Chiatra, lume adunată fiind fleașcă de spiritul sărbătorilor, plină de zâmbete și cu gândurile la cadourile de supt pomul de acasă, că de la cel de la Stat s-o lămurit. Acuma nu am putut trece cu vederea, și doamna vice prmare la fel, momentul de la finalul șădinței când mneaei o tremis o pungă prin persoana unei dame de acolo să strângă ceva bănet pentru o seamă de copchii cu probleme, și punga s-o întors numai cu câțiva firfirei pe fund, fapt care o făcut-o să exclame cu năduf : mamă, ce zgârciți sunt aștia! Noi credem că membroteii celeului de la noi nu umblă cu bani lichizi că se tem să nu le alunece din bozonare, dar alta era chestia dacă doamna vicepremare trimetea o sculă de cetit carduri și să vezi atunci sume de două cifre în operația cu “și cu”. În rest, lume necăjită.

După șădința de la cejeu s-o lăsat cu supărări la ceas de seară. Mânios că cejeul n-o dat bani la premărie, dom` Gigi (să trăiți!) o scos de supt birou basca udă și i-o împletit-o peste urechi junelui șăf de la pesedeu să se ducă de unde o venit cu conselierii lui cu tăt. Pe principiul șuturilor primite care se propagă rectiliniu de sus în jos, junele șăf o încasat perdafu` și l-o transferat integral plus o sumă de urări comune pesedisto-pedeliste direct și elegant în frigideriul tânărului avocat care o făcut năzbâtia tăiatului de pe liste a auditorilor. Acuma ne imaginăm cam ce-o fost la urechile celorlanți conselieri den pesedeu, care sigur și-o suplimentat spațiile din frigider cu urările de carne ale junelui șăf, care în felul ăsta o pasat pisica de pe ceafa lui în cârca suptalternilor. Cu ocazia asta, mnealui speră să fi înțăles conselierii cum e pupatu` în trei litere, că nu contează posesorul ori partidu`, diferă numai perioada. Adâncă chestie, dom` șăf ….

La grupu` conselierilor dă județ den pesedeu era o veselie de ziceai că o fătat gâsca cu ouă de aur ori americanii ne primesc fără viză la iernat în Florida. În juru` unui domn` vechi în pesedeu și mare derector pe la compania cu Azo și Chim se clevetea la greu cu zâmbete largi, că mai toți au jurat că la masă s-o servit cu ceva în plus față de ce era prescris. Unii cunoscători zice, că e posibil ca domnu` ăsta să fi gustat o frâncușă cu iz de struguri, adică dă origine controlată, că efectul euforic s-o văzut și la vot, adică n-o contat prea mult. Acuma, noi apreciem gusturile domnului derector și ne-am gândit să vorghim la Cornar să-i face un abonament sub forma unei conducte până la beroul domniei sale direct de la tancu` cu frâncușe, ca să-i facă traiul fromos și tenul neted. Aferim!

Articolul precedentGunoaiele, element de unitate PSD-PDL-PPDD
Articolul următorCeahlăul: a fost blatul jucătorilor la Brașov?