0:00

Ce vor târgnemțenii de la Apa Serv, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Apă mai ieftină, nu investiţii!

Luni, 10 ianuarie, Primăria Târgu-Neamț a semnat un contract cu cei de la Apa Serv, ce constă în executarea de lucrări la rețeaua de alimentare cu apă și la rețeaua de canalizare din localitate. Concret, în cadrul contractului, se vor desfășura următoarele lucrări: în Târgu-Neamț se va extinde rețeaua de apă potabilă cu aproximativ 2,6 km pe 11 străzi, reabilitarea rezervoarelor Cetate, Batalion și conectarea acestora la sistemul de monitorizare SCADA, reabilitarea stației de pompare Pometea și conectarea acesteia la sistemul de monitorizare SCADA, extinderea rețelei de canalizare cu aproape 20 de km. pe 37 de străzi, constituirea a 5 stații de pompare ape uzate și conectarea acestora la sistemul de monitorizare SCADA.

Ce  vor târgnemțenii?

N.V, casnică: „E foarte bine că se face acest lucru, dar ar fi și mai bine dacă cei de la Apa Serv ar scădea prețurile la apă. Plătim foarte mult în comparație cu cât consumăm. Nu mi se pare normal”.

C.O, vânzătoare: „Era mai bine pe timpul celor de la Acvaterm, pentru că plăteam mai puțin. Nu știu cine a inventat Apa Serv, dar nu e bine. Ne jupoaie la facturi, pentru că le încarcă. Eu nu consum atâta apă cât vine pe factură. Măcar atâta să facă și ei, să investească”.

R.L, electrician: „E bine că extind rețeaua, dar era și mai bine dacă le înlocuiau pe cele vechi de 50 de ani. Sunt multe pierderi la blocuri și toate aceste pierderi le plătim noi. De ce? Nu e normal. Ne încarcă facturile de parcă am avea salarii de mii de euro”.

Harpa scuză disconfortul

Primarul Daniel Harpa a ținut să precizeze că această investiție va crea un oarecare disconfort locuitorilor din Târgu-Neamț odată cu săpăturile în vederea extinderii rețelei de canalizare și-și cere scuze în mod public pentru acest lucru. Dar, totodată asigură cetățenii de importanța acestei investiții care aduce beneficii tuturor.

„Dezvoltarea economică și socială a unei localități, depinde în mare măsură de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață al membrilor comunității. Deși traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, din cauza creditelor și datoriilor, pe care le are Primăria Târgu-Neamț, nu este acceptabil ca într-un oraș european, în secolul XXI să existe locuitori care nu beneficiază de utilități. Una din prioritățile mele, în calitate de primar este ca toți locuitorii acestui oraș să aibă apă curentă și canalizare, lucru pe care îl voi realiza în două etape, prima fiind realizarea acestui proiect, iar în scurt timp vom demara o altă investiție prin intermediul Agenției de Mediu. În urma acestor investiții importante pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea cetățenilor, cu toții vom beneficia de apă potabilă de calitate, la presiune constantă. Principalul impact al lucrărilor aferente acestei investiții se înregistrează într-o perioadă de aproximativ 20 de luni, necesară executării acestora, din cauza efectuării săpăturilor necesare. Sunt conștient de disconfortul creat și cer scuze locuitorilor din aceste zone, dar îi asigur că vom lua toate măsurile necesare pentru urgentarea lucrărilor și refacerea infrastructurii”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Acest proiect este inclus în Programul Național de Dezvoltare Locală, iar Primăria Târgu-Neamț asigură finanțarea cheltuielilor neeligibile și a 10% din cheltuielile eligibile ale acestui obiectiv de investiții. Contractul semnat între Compania Județeană Apa Serv și Primăria Târgu-Neamț are o valoare de 47.995.043,17 lei, fără TVA, având drept sursă de finanțare 79,14% din fonduri europene și 20,86% cofinanțare națională.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentINSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢUL NEAMŢ RAPORT DE EVALUARE A REZULTATELOR ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE PE ANUL 2013
Articolul următorCancerul, boală ereditară