0:00

„Ce vor românii” în varianta AUR, la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO echipă de parlamentari ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), formată din senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Comitetului Naţional de Conducere, senatorul Sorin Lavric, preşedintele Senatului AUR și deputatul Dumitrina Mitrea, cei din urmă reprezentând judeţul Neamţ, a invitat societatea civilă din Piatra-Neamţ la o întâlnire-dezbatere pe teme de actualitate, dumininică, 17 iulie de la ora 17, la Central Plaza.

Discuţiile s-au întins pe parcursul a două ore, atingând subiecte dintre cele mai diverse, începând cu efectele economice, sociale şi politice ale războiului din Ucraina răsfrânte nu numai asupra României, până la problemele cu care se confruntă pensionarii, mediul de afaceri și românii de pretutindeni.

Senatorul Claudiu Târziu şi-a exprimat de la bun început regretul că participarea publicului a fost una realmente discretă. Şi-a reafirmat legătura de suflet cu Piatra-Neamţ, tatăl său fiind născut sub Pietricica. De asemenea, a subliniat că acţiunea face parte dintr-o campanie permanentă a partidului, pe lângă programul „Aur te aude!”, care se va concretiza în interpelări şi iniţiative legislative.

Una dintre problemele ridicate a fost care sunt pârghiile prin care statul român poate pune stavilă creșterii alarmante a prețurilor, în special a celor la energie şi carburanți. Reprezentanții AUR au explicat că, atâta timp cât la conducerea țării vor rămâne aceleași partide din ultimii 30 de ani, acestea nu vor rezolva nimic pentru că suferă de „corupție, ticăloșie, neiubire de popor și lăcomie” și preferă să cheltuie „mulți bani pe tot felul de lucruri care nu ne trebuiesc și care sunt de-a dreptul inutile”, doar pentru a-și lua comisioane, dând ca exemplu ilustrativ achiziţionarea unor uriaşe cantităţi inutile de seruri anti-Covid 19.

Un alt subiect atins a fost Legea offshore „votată cu două mâini de toți, inclusiv de USR și la care AUR a votat împotrivă” după o documentare de un an de zile.

Un accent aparte a căzut pe umilirea pensionarilor, care în multe situaţii sunt purtaţi pe drumuri de salariaţi şi abuzivi, şi rău-intenţionaţi ai caselor de pensii. Dumitrina Mitrea a spus că are cunoștință de astfel de situații şi practici chiar în legătură cu Casa Județeană de Pensii Neamț. Singura soluție viabilă, în opinia sa, este ca toate persoanele cu funcții de conducere în instituții subordonate statutului să fie schimbate cu „oameni responsabili, valoroși, cu profesioniști”. (ZCH)

Articolul precedentDoi noi ofiţeri de Investigaţii Criminale la Piatra Neamţ
Articolul următorRazie de amploare cu mascaţii în Clubul Industry din Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.