Mai sunt câteva zile pentru înscrierea la concursul de rezidențiat, ce va avea loc în ziua de 19 noiembrie. Mediciniștii care vor să profeseze în Neamț au la dispoziție 13 posturi la spitalele din județ, cu excepția Spitalului Județean de Urgență.

Sunt scoase la concurs câte un post pe cardiologie la spitalele din Roman și din Târgu Neamț, un post chirurgie generală la spitalul Bicaz, un post pe diabet la spitalul Târgu Neamț, un post pe medicină fizică și reabilitare la spitalul Bicaz, un post de gastroenterolog la spitalul Târgu Neamț, câte un post pe medicină internă la spitalele din Târgu Neamț și Roman, un post pe obstetrică-ginecologie la spitalul Bicaz, câte un post de pneumolog la spitalul Bisericani și la spitalul din Târgu Neamț, un post la pediatrie în spitalul Roman, un post pe otorinolaringologie în spitalul Bicaz.

Ce specialități caută spitalele din Neamț la rezidențiat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei care aleg posturile din Neamț trebuie să depună dosarele la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț până vineri, 27 octombrie, la ora 14:00, iar certificatul medical (tip A5) prezentat de candidați la dosar trebuie să fie eliberat numai de Policlinica Piatra Neamț-Ambulatoriu de Specialitate, așa după cum a decis DSP Neamț. Și concursul de anul acesta are aceleași întrebări pentru toți concurenții din aceeași specialitate, indiferent la care centru se înscriu, sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări. Clasificarea candidaților este, așadar, una singură pe țară, pe fiecare domeniu.

Examenul se susține la centrul universitar Iași, atât pe cele 435 de posturi existente, cât și pe cele 487 de locuri în total (din care 406 pentru medicină, 49 pe medicină dentară și 32 la farmacie). Mediciniștii au de ales între anestezie și terapie intensivă – specialitatea cu cel mai mare număr de locuri (31) pe zona Moldova, chirurgie generală (29 de locuri) psihiatrie (20), pediatrie (19), medicină internă (20), boli infecțioase (12 locuri), oftalmologie, cardiologie și obstetrică-ginecologie (câte 12 locuri), medicină de urgență (11 locuri), anatomie patologică (10 locuri), medicină de familie (15 locuri). Cele mai puține locuri sunt la specialitățile chirurgie pediatrică și medicină legală (câte un post), alergologie, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie și farmacologie clinică (câte 2 locuri), medicină fizică și recuperare, neurochirurgie, ortopedie pediatrică și chirurgie toracică (câte 3 locuri). (C.I.)

Articolul precedentL4 Cimentul, un nou „set”, chiar în lipsa antrenorului!
Articolul următorÎn plin scandal cu sindicatele, Ministerul Muncii se ocupă de cele bisericeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.