pietricica turism

O gospodină, din comuna ieşeană Scânteia, s-a pomenit într-o noapte (4/5 noiembrie) fără văcuţa din bătătură. Sigur că primul gând a fost că i-a fost furat animalul, astfel că a sunat la… 112 şi a reclamat tărăşenia. Poliţiştii din localitate au căutat “dispăruta” ore întregi.

“În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Postului de Poliţie Scânteia au găsit bovina la aproximativ 500 de metri de locuinţa femeii. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că, cel mai probabil, bovina ar  fi scăpat în timpul nopţii din locul unde era legată şi ar fi ieşit în afara curţii, deoarece porţile de acces în curte nu au fost nici închise, nici asigurate. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, precizează Poliţia Iaşi.

Reclamaţia femeii a picat tocmai bine pentru că IPJ Iaşi a demarat o campanie care are drept scop informarea cetăţenilor din mediul rural cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea furturilor de animale. (ZCH NEWS)