A IV-a ediţie a concursului de matematică „Profu’ de mate” are loc în intervalul 20 noiembrie, ora 8:00 – 26 noiembrie, ora 22:00. Concursul se desfăşoară la nivel interjudeţean, este gratuit şi în conformitate cu programele în vigoare.

„Concursul este de tip grilă şi se adresează tuturor elevilor care doresc să-şi evalueze cunoştinţele de matematică. Este un concurs pe care elevii pot să-l susţină de la şcoala, de acasă, la orice oră, numai în perioada prevăzută în calendarul concursului. Recomandăm susţinerea concursului în unităţile şcolare, sub supravegherea cadrelor didactice. Punctajul obţinut se generează pe loc, la încheierea testului, iar elevului participant i se acordă o diplomă în format digital pe care o poate printa, în vederea întocmirii portofoliului personal. Timpul alocat este de două ore, concursul poate fi susţinut o singură dată”, se precizează pe portalul Mate.Info.Ro.

Elevii claselor II- IV au de rezolvat 40 de subiecte, iar cei ai claselor V-VIII au de rezolvat 60 de subiecte. Toate subiectele sunt de tip grilă, având fiecare câte 5 variante de răspuns, dintre care numai una este cea corectă. Pentru susţinerea concursului elevii îşi creează un cont pe site-ul oficial al concursului (AICI) şi urmează instrucţiunile de logare. La final, elevii se vor regăsi într-un clasament pe an de studiu, la nivel naţional.

Concursul este organizat şi administrat profesorii de matematică Cătălin Osiceanu şi Radu Titel, având sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentArestat în lipsă, un tâlhar se ascundea acasă
Articolul următorCe au căutat nişte poliţişti ore întregi şi unde au găsit?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.