CCI Neamț organizează o dezbatere pe tema acordării vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 7 aprilie, la ora 12,00, în Sala de conferinţe a Hotelului Central Plaza, va avea loc o dezbatere publică organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ despre propunerea legislativă privind acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat. Propunerea senatorului PNL de Neamţ, Eugen Țapu – Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism a senatului, va fi adusă în atenţia reprezentanţilor firmelor din mediul privat.

„Prin această măsură, aproximativ 4,2 milioane de salariați din sectorul privat vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei/an/salariat contravaloarea acestora fiind asigurată din bugetul de stat, fără nicio presiune suplimentară pentru angajatori. Totodată, această măsură are rolul de revitaliza sectoarele  de turism și HoReCa, dar și industriile conexe (transport, comerț, servicii, industria alimentară etc), de a elimina discrepanțele evidente dintre sectorul privat și cel bugetar, dar și de a reduce (indirect) costul fiscal pe angajat, cel mai mare din Uniunea Europeană”, precizează CCI Neamţ.

În cadrul dezbaterii vor fi identificate și alte măsuri care ar putea fi promovate pentru a veni în sprijinul agenților economici.

Angela Croitoru

Articolul precedentVIDEO. BMW-urile de la IGPR au ajuns în Neamț
Articolul următorFOTO. Manevră periculoasă, accident spectaculos
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.