În urma sesizării cotidianului „Ceahlăul”, marcă înregistrată, privind conflictul de interese în care s-ar afla consilierul județean Mircea Pintilie au apărut primele reacții. Pe data de 25 aprilie, prin intermediul materialului intitulat ”Piciorul lui Vasiloiu în fundul lui Pintilie, Conflict de interese Pintilie – Cetatea Tg. Neamț – Consiliul Județean”, cotidianul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, a sesizat Agenția Națională de Integritate, Prefectura Județului Neamț și Consiliul Județean Neamț în privința posibilei stări de conflict de interese a consilierului județean PDL, Mircea Pintilie, în cazul aprobării contractului de asociere dintre Consiliul Județean Neamț și Asociația  Fotbal Club Cetatea Tg. Neamț, în vederea finanțării și realizării în comun a unor activități de interes județean. Prefectul, de loc din Târgu Neamț ca și Mircea Pintilie se antepronunță și decide că nu este vorba de conflict de interese.

”Dacă se invocă faptul că a făcut parte dintr-o asociație nu era în situație de incompatibilitate. Articolul 90 al legii 161 nu spune nimic despre apartenența la o asociație sau fundație, nu cred că este cazul. Cât privește falsul în declarații, acestea – declarațiile de interese și cele de avere, se trimit de către instituția unde activează respectivele persoane direct la ANI, iar ANI le verifică și le gestionează”, a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Este greu, ca apărător al legalității și al intereselor Guvernului, să constați că cineva a omis în declarații ceva și să sesizezi, în virtutea atribuțiilor pe care le ai, instituțiile abilitate. Chiar și ANI, pentru lămurirea lucrurilor. Este drept, că la nivel de prefecți apolitici este dificil să ai inițiative.

Secretarul județului Neamț, Daniela Soroceanu s-a sesizat despre posibila stare de incompatibilitate/ conflict de interese în urma lecturării articolului publicat de „Ceahlăul”, marcă înregistrată, în data de 25 aprilie. ”Acum am văzut, bineînțeles voi face verificări, se va impune o analiză, iar apoi vom vedea exact ce se poate face”, a declarat Daniela Soroceanu, secretar al județului Neamț. (I.C.)

Articolul precedentTrei poliţişti arestaţi pentru şpagă
Articolul următorCeahlăul – Gaz Metan 0-1 (0-1) / ”RUȘINE SĂ VĂ FIE!”