pietricica turism

Nici încurajările primarului Gheorghe Ștefan, care a coborât în vestiar, înaintea jocului cu Gaz Metan, nici prezența pe banca tehnică a lui Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al Ceahlăului, nu au avut efectul scontat. Ceahlăul a pierdut cu 0-1 și a luat-o la vale, către zona ”nisipurilor mișcătoare”, infirmând calculele făcute la finalul anului trecut de către diriguitorii pietreni, care, dădeau asigurări că ”nu se retrogradează cu 29 de puncte”.

Marian Bondrea (2)

Greșelile conducătorilor, suportate de echipă

Cu sacii în căruță, în iarna anului trecut, toată lumea și-a văzut de binele personal, uitând de ce este angajat la clubul profesionist FC Ceahlăul. Cine să strângă rândurile, dacă acel grup unit din teren și de susținători, din afara lui, nu mai există? De popularizarea fotbalului prin școli nu s-a mai ocupat nimeni, directorii fiind ocupați cu alte probleme: cantonamentul ratat și fără miză din iarnă, sau campania de transferuri, în care nimeni nu și-a dat un minim de interes pentru întărirea lotului. S-au făcut, în schimb, calcule financiare, s-au pus la cale scenarii de transferuri în campionate puternice, departe de adevăr și care au turnat plumb în ghetele tinerilor vizați. Monroy sau Emil Dică, care, acum puteau fi utili echipei, au plecat declarând că vor să joace fotbal, nu să stea prin tribune. Lângă ei trebuiau transferați cel puțin trei jucători mai valoroși, dar când Vasile Miriuță l-a vrut în lot pe atacantul brazilian Bebeto, conducătorii clubului pietrean parcă au avut arici în buzunare. Cam asta se întâmplă de câțiva ani încoace și asta explică parcursul oscilant al Ceahlăului, între Liga I și a II-a. Reinventăm fotbalul, refacem echipe, nu ne interesează spectacolul, dar chemăm publicul la stadion, meciurile nu le câștigăm, dar vrem metode moderne de pregătire, vrem echipă bună cu investiții în oameni cât mai mici, dar ne izbim mereu de metehnele trecutului.

Mentalitatea nemțească, distrusă în timp record

Excepția de la regulă s-a consemnat în turul actualului campionat, când Vasile Miriuță și-a trasat teritoriul, de la primul pas făcut pe stadion. Jucătorii aveau un ”tată” de care ascultau și care era forța ”tampon” dintre ei și conducerea administrativă. Practicile nemțești aduse de Miriuță au fost uitate rapid și înlocuite cu veșnica întrebare ce ne caracterizează: ”Ce-mi iese mie la afacerea asta?”, deoarece la Ceahlăul primează un interes personal al binelui, care nu are în nimic în comun cu binele echipei. În mandatul lui Miriuță fotbaliștii se puteau numi ”profesioniști” pentru că aveau de-a face numai cu pregătirea. Acum, fără ”busolă”, cu o armată de nepricepuți în ale fotbalului, membrii Consiliului de Administrație au timp să învețe să coboare din înaltul tribunelor, în viața reală. Nimeni dintre ei nu mai poate cosmetiza realitatea crudă, cum se întâmpla pe vremuri, cu veșnicul: ”Lasă, șefule, că promovăm la anul și ne facem echipă”. Ei singuri recunosc: ”Nu mai sunt bani!”, sacul e cârpit cu petice rupte, iar pretențiile sunt mari, chiar și în Liga a II-a. Ceahlăul se afundă în glodul anonimatului, fără reacție și părăsită de susținători.

Pietreni blazați

Fără vlagă și fără chef, chemați, parcă, la muncă silnică, într-un joc important, cel cu Gaz Metan, pietrenii au plecat din primele pase cu frâna trasă către poarta lui Pleșca. S-au oprit, de cele mai multe ori în fața careului de 16 metri, unde s-a văzut că echipa nu are un om de ultimă pasă. Centrările, n-au mai semănat panică în fața porții, iar Golubovic, de la care altă dată se așteptau minunile, a fost din nou pierdut între linii, undeva între mediocritatea colegilor și lipsa pregătirii centralizate. Pe fondul unei ”astenii de primăvară” a căzut singurul gol al meciului, în minutul 17: Zaharia a lovit balonul cu capul, după un corner, de lângă un Ichim visător și mingea s-a dus la rădăcina barei: 0-1. Ichim a încercat apoi să se redreseze, dar a ratat de puțin în finalul primei reprize. Singurele certitudini ale pietrenilor au fost Jovic și Țepeș, într-un joc alambicat, în care fiecare a făcut ce-a vrut pe teren, numai ce trebuia, nu.

CEAHLAUL PIATRA NEAMT - CORONA BRASOV, SCOR 3-0, ETAPA 2, CAMPIO

În repriza a doua, bara lui Chitoșcă a mai trezit la viață tribunele. Jovic s-a opus în două rânduri marcării celui de-al doilea gol, dar la poarta celaltă nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că, în ultimile minute pietrenii au avut un om în plus, după eliminarea lui Alexandru Mărkuș. Așa s-a născut îndemnul galeriei către favoriți: ”Jucați fotbal!”. Portarul Jovic, exasperat de neputiința atacanților a venit în careul lui Pleșca, iar la final s-a prăbușit pe gazon, aidoma lui Costel Enache, la retrogradarea Ceahlăului din 2004. Un cor de fluierături, amplificat de grotescul tribunelor goale, s-a izbit de capetele plecate ale fotbaliștilor ce pășeau spre vestiare. Apoi scandările ”Rușine să vă fie!” și ”Demisia!” au însemnat, de fapt, concluziile spectatorilor.

Golubovic nu a marcat in 2014

Concluziile oficialilor Ceahlăului

Gabi Cânu a sintetizat foarte bine, după joc, cine poartă vina pentru rezultatele slabe din 2014: „Este un impas, ştim ce se întîmplă, nu depinde doar de jucători. Nu vreau să dau din casă, dar lumea trebuie să știe că nu e doar vina fotbaliştilor, sunt alte probleme. Nu dau vina pe banca tehnică. Nu suntem pregătiți fizic sută la sută, dar încercăm să dăm totul”. La toate astea se adaugă și concluzia lui Marian Bondrea, care nu mai lasă loc de interpretări: ”Suntem departe de ceea ce ar trebui să însemne o echipă de primă ligă, mai ales că în tur Ceahlăul a fost revelația campionatului. Am încercat să redresez lucrurile, dar echipa merge din ce în ce mai greu!”.

Cristi SOROCEANU

Bondrea a fost demis

După 6 înfrângeri consecutive, conducerea Ceahlăului, supervizată de primarul Gheorghe Ștefan, a luat duminică la prânz decizia de a rezilia contractul cu Marian Bondrea. ”Am fost adus mai mult pentru a obține licența de club profesionist și pentru a-l ajuta pe Costel Ilie. Plec, pentru că în acest moment, nu vorbim toți pe limba mea și nu are rost să ne încurcăm”, a declarat Bondrea. Toți ceilalți 5 antrenori secunzi (cei mai mulți din Liga I) au rămas în funcție: Costel Ilie, Mihai Ionescu, Radu Lefter, Victor Asamoah și Gabriel Cânu, semn că nu răspund toți de rezultate, așa cum ne informase cuplul Bondrea-Ilie, cu două săptămâni în urmă. Lista posibililor antrenori îi include pe Liviu Ciobotariu și Cristi Pusztai. Viorel Hizo a refuzat să vină pentru ultimele cinci etape.

4 COMENTARII

 1. Rusine este un cuvant ce nu exista in dictionarul personal al lui Mestecaneanu, Mironas, nu mai zic de ”regele Pinalty”! S-a demonstrat cu varf si indesat in ultimii 10 ani! Nu se poate intr-o lume civilizata sa refuzi performanta cu atata nesimtire! Sa termini turul de campionat pe locul 5 la un pas de Europa League cu cel mai bun antrenor pe care l-a avut clubul in istorie si apoi sa-l determini sa plece cu blatul odios de la Corona Brasov apoi sa dai cu piciorul in toata munca lui sunt actiuni de neacceptat! Un lucru e clar, nici cuvintele demisie si onoare nu exista in dictionarele personale ale celor amintiti mai sus! Singura optiune, una extrem de trista, ramane cea a abandonarii totale a clubului de fotbal de catre suporteri! Pana nu se vinde echipa oficial si ramane aceeasi conducere, e clar ca vom face naveta intre ligile 1 si 2! Iar cand echipa va mai fi in liga 1, vor veni doar fanii stelisti, dinamovisti etc, ce vor tine cu echipele performante si vor huidui echipa locala! Nu mai e nimic de ales! ECHIPA NOASTRA! ECHIPA NOASTRA! NU E CEAHLAUL, E O GLUMA PROASTA! P.S. Maxim 1 pct. mai facem pana la finalul acestui campionat, 0-0 acasa cu FC Botosani, asta pe teren, fara un posibil 3-0 la masa verde cu FC Vaslui! In rest infrangeri pe linie la 0!

 2. Bani au fost, dar au fost cheltuiti pentru foloasele conducerii si nu pentru fotbal, si mai este o problema: ca sa conduci un club trebuie sa te pricepi. Ce societati, si cu ce rezultate au condus cei care conduc azi Ceahlaul? Ca sa strigi toata ziua ca nu sunt bani,este simplu, dar sa gasesti solutii viabile este mai greu.

 3. Citesc pe net ca viitorul antrenor este Marin Barbu, adica aceeasi supa reancalzita de atatea ori. Antrenori fara coloana, conducere de 2 lei, bataia de joc la adresa suporterilor, la adesa istoriei, la adresa clubului. Merita sa strigam impotriva lui Stefan si a marionetelor acestuia (Mestecaneanu, Boghian, etc)

 4. unde nu-i cap vai de picioare.
  echipa a fost distrusa in iarna.
  RUSINE CONDUCERII , nu jucatorilor

  si acum, colac peste pupaza, Bondrea este inlocuit de…..Barbu,
  o alta epava de antrenor care nu a avut rezultate nicaieri. Dar alt antrenor mai ieftin probabil nu s-a gasit.
  E clar, nu se vrea performanta la echipa, nu se investeste absolut nimic, banii din televizari si atat e bugetul echipei, bani care nici nu cred ca ajung toti la echipa.
  Vom retrograda si o vom face in stil de mare prosti cu N infrangeri consecutive.
  Cum sa redresezi echipa cu Marin Barbu ? doamne fereste…
  Cum sa il aduci si sa vrei sa faci armata cu niste jucatori Neplatiti, Neantrenati si Demoralizati ?
  Va meritati soarta !

Comments are closed.