În aecastă dimineață, 13 decembrie, în jurul orei 04:00, o persoană care încă nu a fost identificată a dat foc unei case monahale ce aparține de Mănăstirea Agapia.

Când pompierii din Târgu Neamț și voluntarii din cadrul SVSU Agapia au ajuns la fața locului au constatat că acoperișul casei ardea și exista pericolul ca flăcările să cuprindă întreaga casă.

Pompierii au reușit să țină flăcările sub control și nicio persoană nu a fost rănită. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 120 mp și s-au stricat bunuri din interiorul casei.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost cauzat de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

„La data de 13 decembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că, la o locuință monahală de la Mănăstirea Văratic a izbucnit un incendiu.

În cauză polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor care au dus la producerea incendiului”, a declarat Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Ancheta poliției urmează să stabilească cine este vinovatul și acesta să răspundă pentru fapta sa.

Angela Croitoru

Articolul precedent15 percheziții pentru destructurarea unui grup ce ar fi furat bunuri de peste 50.000 de euro
Articolul următorTânăr rănit după ce s-a răsturnat cu TIR-ul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.