Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți efectuează cercetări într-un dosar penal privind constituirea unui grup organizat format din 8 bărbați, care ar fi săvârșit 21 de infracțiuni de furt calificat, în perioada octombrie – decembrie 2021, din mai multe locuințe de pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate, iar paguba estimată depășește 50.000 Euro.

În această dimineață, 13 decembrie, în jurul orei 02:00, trei bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care se aflau bunuri sustrase dintr-o locuință din Rădăuți. Intenția acestora era să ducă lucrurile furate acasă la un complice, care are rolul de a depozita și valorifica bunurile sustrase, în cadrul grupului.

Astăzi, începând cu ora 06:00 au fost puse în executare 15 mandate de percheziție, 14 pe raza județului Suceava: două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni, activitățile fiind în curs de desfășurare.

Zece persoane vor fi conduse la audieri în cursul acestei zile.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn bărbat de 41 de ani a murit după ce i-a luat foc casa
Articolul următorCasă monahală de la Mănăstirea Agapia incendiată intenționat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.