Actualizare: Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorului, dar nu sunt excluse și alte piste. „Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs incendiul și pentru identificarea autorilor”, a precizat Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Azi noapte, 27 ianuarie, pompierii au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Almaș, comuna Gârcina.

Când au ajuns militarii de la Detașamentul Piatra-Neamț, casa era cuprinsă de flăcări și exista pericolul ca focul să ajungă și la casa de alături. La finalul intervenției, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat. Din primele informații, se pare că cel bănuit este iubitul proprietarei, dar polițiștii care au preluat cazul urmează să stabilească exact cine și de ce a dat foc.

Cert este din casă n-a mai rămas nimic, iar câinele proprietarei, care a rămas legat, a fost salvat în ultimă instanță de pompieri. „Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagării la o casă din vecinătate. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au salvat din flăcări un cățel. Acțiunea intenționată a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

C.I.

Articolul precedentMarțea incendiilor: Trei case au luat foc, o bătrână a fost dusă la spital
Articolul următorȘomajul mare din zona Roman „alimentat” și de lene