Șomajul mare din zona Roman „alimentat” și de lene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJudețul Neamț a încheiat anul pandemic 2020 cu o rată a șomajului de 4,1% și cu vârfuri care ating 18% în câteva comune din zona Roman.

Datele au fost prezentate astăzi în direct la emisiunea „Cafeaua de dimineață” de Titela Popescu, directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șefa instituției a explicat și de ce șomajul este atât de mare în zona Roman și cum este strâns legat de lipsa chefului de muncă, câtă vreme o parte din localnici au asigurat ajutorul social: „Procent mai mare este la Văleni, Valea Ursului, Oniceni, Pâncești, cu 18% rată șomaj. Sunt comune care au și cele mai multe persoane înscrise la ajutor social. Sunt și foarte mulți fără studii, analfabeți. Mulți declară că nu au școală, tocmai ca să nu fie angajați. Eu am lucrat direct cu aceste persoane, când aveam funcție de execuție și mergeam să le ducem adeverințele pentru locuri de muncă. Când le spuneam că le dăm locuri de muncă, se făcea culoar! I-am mai trimis, chiar și ca necalificați, dar au venit cu negație, fiindcă angajatorii erau nemulțumiți, oamenii nu voiau să muncească. De asta avem comunele acestea cu o rată de șomaj mare și mulți asistați social”.

Titela Popescu a mai declarat că din luna februarie vor începe controale pe partea de asistență socială. Întreaga declarație a directoarei Titela Popescu și precizări importante despre programele de sprijin pentru angajatori poate fi vizionată de la minutul 3 pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentCasă incendiată intenționat, un câine a fost salvat din flăcări
Articolul următorCum rămâne cu vaccinarea cadrelor didactice