Astăzi, începând cu ora 10, romașcanul Radu Firăstrău, singurul candidat rămas în cursa pentru șefia CAS Neamț susține proba interviului. La examenul scris, Firăstrău a obţinut 90 de puncte, iar contracandidatul său, medicul Magda Spînoiu n-a reușit să treacă de 47 de puncte.
Marţi, 19 noiembrie, a avut loc examenul scris pentru postul de preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, iar miercuri, la ora 12, s-au afişat rezultatele acestei probe. Candidaţii au avut dreptul de a face contestaţie la aceste rezultate, până în 22 noiembrie, la ora 12, la cabinetul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
În lipsa contestației pe care ar fi putut s-o formuleze Magda Spînoiu, juristul Radu Firăstrău va „alerga” de unul singur pentru fotoliul de la CAS.
Potrivit planului de interviu, candidatul își va prezenta planul de management și îi vor fi testate cunoștințele și abilitățile manageriale, adaptate obiectivelor și indicatorilor de performanță pentru postul de președinte-director general din sistemul asigurărilor sociale de sănătate.
În planul pentru interviu se precizează că modul de prezentare al candidatului se va face în maxim 2 minute, prezentarea planului de management, în maxim 8 minute și aptitudinile manageriale vor fi „etalate” în alte 5 minute.
În total, de 15 minute are nevoie Radu Firăstrău pentru a convinge „auditoriul” că este persoana potrivită pentru ocuparea postului de președinte-director general. Sunt declarați admiși la interviu candidații care au obținut minimum 70 de puncte. (M.T.)