După ce autoritățile locale din Bicaz au anunțat că Centrul de Permanență nu se deschide din cauza interesului scăzut al medicilor, DSP Neamț susține că temerile ar trebui să ia sfârșit.
Pentru ca centrul să poată funcționa, este nevoie de minim 5 medici și 5 asistenți medicali pentru a asigura gărzile. Această schemă a fost completată, dar pentru o perioadă scurtă de timp, unul din medici fiind nevoit să-și clarifice situația deoarece nu avea drept de practică.
Rămași doar în 4 medici, doctorița coordonatoare, Elena Adina Grama preciza atunci că medicii din zona Bicazului se feresc de acest Centru de Permanență din cauza numărului mare de neasigurați și a numărului consistent de solicitări. La sfârșitul săptămânii trecute, directorul DSP a anunțat că celor 4 medici li se vor mai alătura alți doi.
„Am mai găsit 2 medici care să se alăture echipei de la Bicaz. Acum sunt îndeplinite toate condițiile pentru funcționarea Centrului de Permanență. Mai trebuie parcurse formalitățile pentru semnarea contractelor cu CAS Neamț”, a declarat dr. Dan Morenciu.
Bicăjenii se pot lăuda cu o „scumpete” de Centru de Permanență. Aici, pentru amenajarea și dotarea spațiului, au fost alocați din bugetul local, nu mai puțin de 40.000 de lei. (M.T.)