reclama autocenter

Carmen Năstasă este noul director al Centrului pentru Cultură şi Arte ”Carmen Saeculare”, după ce, ieri, comisia de concurs a hotărât că proiectul de manageriat este mai bun decât al contracandidatei sale.

În cifre abstracte, Carmen Năstasă a fost notată cu 9,25 la întocmirea proiectului şi 9,60 la susţinerea acestuia, în timp ce Vasilica Stoiciu a primit notele 7,71, respectiv 8,61 la proiect şi susţinerea acestuia.

Deşi diferenţa mediei între cele două candidate este de peste un punct, pe la colţuri se vorbea deja de pregătirea unei contestaţii venită, bineînţeles, din partea celei clasate pe locul al doilea.

De reţinut este că în cursa pentru funcţia de director al Centrului pentru Cultură şi Arte ”Carmen Saeculare” au intrat patru candidaţi însă doi dintre aceştia au avut, în viziunea comisiei de examinare, proiecte de manageriat la limita mediocrului şi nu există motive să fie şi susţinute.

Mai putem adăuga că la acest concurs, un contabil – Carmen Năstasă a reuşit să câştige în faţa unui om de cultură, Vasilica Stoiciu – secretar literar al Operei Naţionale din Iaşi.

Mai reţinem un aspect şi anume că Vasilica Stoiciu este nimeni alta decât fiica Victoriei Stoiciu, victima jafului din 2011, de pe strada Ştefan cel Mare, atunci când i-au fost furate mai multe picturi semnate de Tonitza, Băncilă, Grigorescu şi Baba.

CARMEN NĂSTASĂ: VREAU SĂ FACEM ECHIPĂ!

Aşa cum porneşte orice manager de bună credinţă la drum, şi Carmen Năstasă îşi doreşte să fie în fruntea unei echipe şi nu a unor angajaţi.

”În primul şi în primul rând vreau să cunosc personalul, să facem o echipă, să lăsăm toate scandalurile în spate. Este esenţial să facem o echipă, am mare nevoie de ajutorul specialiştilor de acolo”, a declarat, pentru ziarul Ceahlăul, noul director de la ”Carmen Saeculare”.

Cât priveşte principalele linii de management ale instituţiei, Carmen Năstasă abordează activitatea din două mari perspective: financiară şi culturală.

”Marele meu noroc este că se face descărcare de gestiune, că este un audit şi să o luăm de la zero aici. Voi încerca să aduc cât mai multe venituri proprii pentru că finanţarea de la Consiliul Judeţean este mică. Pe de altă parte, vrem să relansăm ansamblul ”Floricică de la Munte” în primul rând. Dar repet, prima dată vreau să am o discuţie cu tot personalul”, a adăugat noul director al Centrului pentru Cultură şi Arte ”Carmen Saeculare”.

Instituţia de cultură, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a rămas fără director după ce Dana Maxim a demisionat din funcţie în urmă cu aproape un an de zile. Interimatul funcţiei a fost asigurat în bune condiţii de fostul viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, Ana Monda.

(G.A.)

Articolul precedentMartiri ai temniţelor comuniste: Arsenie Boca
Articolul următorDespre virtuți în societatea spectacolului: „Viaţa creştină şi provocările lumii recente”

11 COMENTARII

 1. Ansamblul Floricica de la munte a ajuns de toata jena,la dansuri de exemplu au ajuns sa faca cupluri pensionari cu partenere mai mici decit nepoatele acestora de 15-16 ani

 2. Draga „X”
  Ai dreptate. Dar „conducerea”, asta a vrut.
  Interese meschine, maică. Daca poti sa distrugi ceva bun de ce sa nu o faci. Este la „LIBER”.

 3. Cum sa ia un specialist nota mai mare decat o lipitoare de afise?! De unde atata competenta!
  Sa inteleg ca doamna prof. de conservator, Vasilica Stoiciu nu stie atata meserie cat uselista?
  Aceeasi Marie, cu alta palarie, buna schimbare!
  Vin ai nostri, pleaca ai nostri..

 4. Vasilica Stoiciu este o profesionista de mare clasa.Imi amintesc cum dadea spectacole la Teatru Tineretului cred ca prin 1980, cinta la pian pe atunci era studenta la conservator.Acum este secretar literar la Opera Nationala din Iasi un nume greu.Dar si mai greu imi este sa cred ca a luat un punctaj mai mic decit Carmen Nastase.Este absurd cum in Rominia gasesti in diferite functii de conducere oamenii de tot soiul, numai profesionisti nu.Ma gindeam, daca examenul asta se dadea la Viena cine ar fi reusit?

 5. Mi-am mai adus aminte ceva.Pianista Vasilica Stoiciu, prin 1980 facea parte din orchestra :Cantores Amicitie,din Iasi condusa de marele dirijor profesor universitar Nicolae Gisca.D-na Stoiciu face mare cinste orasului P Neamt,acum este si profesor universtar la Conservator o mare personaliate a culturii rominesti.Camy.

 6. Ei, cita patima circotasilor!
  Pianista Stoiciu, deocamdata, nu a dat examen la Conservator.
  Carmen Saeculare are nevoie si de de un economist sa puna la punct
  bolmojeala financiara de acolo. De unde stiti voi, circotasilor, ca nu este buna dna Nastasa ca manager.
  Murdariti tot, doar ca sa discreditati o persoana.
  Pianista Stoiciu sa stea la Conservator si la Opera unde spuneti ca activeaza. Ce/i trebuie doamnei Carmen Saeculare. Parca specificul activitatii acestei institutii este cu totul altul.
  Si daca esti un mare artist nu inseamna sa fii si bun manager.
  Ocupati/va fratilor de altceva, ca la asta va pricepeti putin, se vad interesele de doi bani.

 7. Informația din text e insuficientă și tendențioasă: m-ar fi interesat competențele celor care au făcut parte din comisia de examinare. criteriile de notare și, eventual, cum arată proiectele celor două candidate. Fiind vorba de o instituție publică – „Carmen Saeculare” trăiește din impozitele noastre – datele solicitate n-ar trebui să constituie un secret.Am calificat „tendențioasă” informația pentru că GA, semnatarul textului din ziar numai nu ne spune că o proastă căreia i s-au furat tablouri de Tonitza et comp.n-are ce să caute la acest concurs…Cu tot respectul.pentru combatanții care au semnat mai sus, sunt convins că în fruntea unei instituții de cultură trebuie să se afle un om al cărui nume spune ceva oamenilor de cultură.Desigur, se poate orice- dar pantofar șef trebuie să fie acela care ,dragă Coca, bate cel mai bine cuie.Dincolo de glume(?), închipuiți-vă cum ar arăta Banca Națională a României cu Dan Grigore pe post de guvernator !
  ,

 8. Mosule ce tinar esti… Chior Pec ce fin cititor printre rinduri esti.
  Pui vorbe nerostite in gura semnatarului textului.
  Din ce „aluat” esti facut. Numai oamenii de cultura au competenta sa ocupe posturi de manager. Cit priveste competenta comisiei de examen pe care o contesti, nu vrei cumva un concurs in piata publica. Eventual publicului sa le fie asigurate oua crude si rosii ?
  Ce profund analist esti. Ce vrei sa spui ca economistii nu sunt apti pentru asigurarea managementului unei institutii de cultura?
  Cit de tare te preocupa banii contribuabililor. Oare inainte de 2008 tot asa intens te preocupa aceasta problema. Scuteste/ne de rautati gratuite si uita/te in oglinda si analizeaza/te. Cit de competent esti tu, cu limba ta de lemn si ambitiile nerostite.
  Chior pec ti/as fi propus sa faci parte din comisia de examinare. Probabil ca si pianul ar face parte dintr/un taraf traditional, in conditiile astea. Nu mai fi incrincenat si zimbeste.

Comments are closed.