0:00

Caravana SMURD în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCaravana SMURD – “Fii pregătit!” se va afla la Iași, în zilele de 1 şi 2 octombrie, în zona din fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Vizitatorii vor fi așteptați între orele 10:00 – 18:00.

“În cadrul Centrului mobil de pregătire, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași vor susține cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență, dar și prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoțite de recomandări privind modul în care populația trebuie să reacționeze în cazul producerii unor astfel de evenimente”, potrivit unui comunicat de presă al ISU Iaşi.

Participanții vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, printre acestea regăsindu-se și cele realizate în cadrul campaniilor naționale de pregătire a populației “R.I.S.C.- Renunță. Improvizațiile Sunt Catastrofale” și “Nu tremur la cutremur”.

“Cursul va conține și o parte interactivă, în care paramedicii SMURD vor efectua exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor, iar vizitatorii vor fi invitați să exerseze pe manechinele aflate în dotarea centrului. Centrul mobil dispune de o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanților. Cursurile de instruire medicală se adresează atât populației cât și profesioniștilor, în compunerea caravanei existând și o încăpere similară interiorului unei ambulanțe”, se mai menţionează în acelaşi comunicat.

Detalii despre caravana SMURD, AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLIGA A V-A: Echipe atenţionate din cauza sărăciei!
Articolul următorRadu Lefter ar putea înfiinţa o școală particulară de portari!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.