tigari-contrabanda-08Polițiștii de la Secția Rurală Români, aceiași care au prins, vineri seara, o femeie de 56 de ani cu 100 de pachete de țigări de contrabandă în mașină, au făcut o altă captură, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, De data asta, mult mai impresionantă. Ei au oprit în trafic un bărbat, de 46 de ani, din Moldoveni, și au găsit în autoutilitara acestuia 100.000 de țigarete.

”În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei conduse, au fost identificați 11 saci din rafie și două sacose, în care se aflau pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”În total, polițiștii au confiscat 500 de cartușe de pachete țigări, respectiv 5.000 de pachete de țigări, care nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Republica Ucraina. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”.

Și polițiștii din Bacău au confiscat 3.171 de pachete de țigări din mașina unui bărbat, de 36 de ani, din județul Suceava. Bărbatul a fost oprit în localitatea Cleja și condus la Biroul Vamal Bacău, unde s-a procedat la percheziţionarea autovehiculului şi numărarea pachetelor de ţigări. În final țigările și mașina au fost confiscate, iar șoferul a fost reținut pentu 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului, cu propunerea de arestare preventivă. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Apartament ”nenorocit” de un cuptor electric! Vecina – atac de panică!
Articolul următorCRIMĂ ÎN ITALIA: Un bărbat din Brusturi și-a omorât soția și s-a sinucis!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.