cannabis-plantaACTUALIZARE: Târziu, în seara de 30 iulie, după ce-au studiat referatul procurorului şi probele de la dosar, magistraţii Tribunalului Neamţ au decis: „Admite propunerea parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor TG, RM şi LŞC pentru o perioadă de câte 30 zile, începând cu data de 31.07.2015 şi până la 29.08.2015”.

Deocamdată, decizia nu este definitivă, oricare dintre cei trei inculpaţi având dreptul s-o atace la Curtea de Apel Bacău. Şansele ca instanţa superioară să fie mai blândă, în condiţiile în care cantitatea de marfă pe care cei trei se pregăteau s-o scoată pe piaţă era impresionantă, sunt, însă, foarte mici.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi tineri, unul din Piatra-Neamţ şi celălalt din Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, au fost prinşi în flagrant, în seara de 29 iulie, vânzând droguri pe stradă, în oraş. Ofiţerii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamţ, au făcut imediat percheziţii domicilare atât la locuinţele celor doi, cât mai ales la casa „producătorului”. Acesta este George Tolontan, are 37 de ani şi locuieşte în Dobreni, unde avea, într-o anexă a locuinţei, o adevărată cultură de cânepă indiană. Pentru ca produsul să fie de calitate, planta nu trebuie crescută în câmp, pur şi simplu, pentru că atunci este prea slabă. Aşa că omul, şcolit se pare prin Italia, şi-a procurat tot ce era necesar pentru ca drogul lui să fie cerut pe piaţă. Avea lămpi, folie, diverse instalaţii de aclimatizare şi o parte din rodul muncii sale deja se vedea. Anchetatorii au găsit 6 plante la o înălţime medie de un metru şi jumătate, ceea ce înseamnă cam 10 kg de „marfă”, şi 15 ghivece în care abia fuseseră puse seminţe, în vederea asigurării continuităţii „producţiei”.

Atât George Tolontan, cât şi cei doi distribuitori, care vindeau canabisul cu 60-80 de lei gramul, în funcţie de fidelitatea clienţilor, au fost reţinuţi. Astăzi (30 iulie) Tolontan, Ştefan Lupu (27 de ani) din Piatra-Neamţ şi Mircea Rădeanu (21 ani) din Bistriţa au fost duşi la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de trafic de droguri şi constituire de grup infracţional organizat. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentPreședintele CJ Neamț și drumurile: ”Stăm așa de bineee…!”
Articolul următorFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: Ansamblul folcloric FLORICICĂ DE LA MUNTE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.