Iacoban (4)Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, pare să fi ajuns la concluzia că singura abordare a problemelor de infrastructură rutieră, atât de corozive, și la figurat, dar mai mult la propriu, nu poate fi decât una plină de umor, având în vedere că, indiferent de zbaterile din plan local, pâinea și cuțitul sunt tot la centru. Într-o discuție oficială, dar relaxată, privind drumurile din Neamț, Iacoban a fost de-a dreptul mucalit la adresa șoselelor care traversează județul, dar sunt în grija Companiei Naționale de Drumuri, prin Regionala de la Iași.

Stăm bine cu drumurile, stăm bine… Stăm așa de bine…! Toate porțiunile de drumuri naționale din Neamț au finanțare. Stăm foarte bine. De la Poiana Teiului la Borca îți vine să-ți iei câmpii, dar stăm bine. Și nu mai vine nimeni să lucreze nici măcar o gaură. Stăm bine cu hârtiile, dar avem problema că nu vine nimeni să lucreze. Chiar mă gândeam cum naibii nu s-a gândit nimeni să facă la Poiana Teiului, Largului, undeva, acolo, o stație de asfalt! Și când muți asfaltul de la sute de kilometri, evident că nu îți convine… De-asta nu vine nimeni. Și iar rămânem pe la anu’, iar suntem prinși în programul celor de la Drumuri Naționale, iar stăm bine în hârtii, iar avem finanțare…! Și noi abia avem făcuți 20 de kilometri de la Piatra Neamț la Roman”, a spus Constantin Iacoban.

Pe acest principiu, la vârful CJ Neamț s-a decis rezolvarea măcar a chestiunilor care țin de instituție, aici, în plan local. Potrivit vicepreședintelui CJ, Dan Manoliu, sunt niște proiecte pe drumurile județene, care se află în diverse faze de licitare și/sau execuție, inclusiv drumul de tristă amintire de la Dămuc, unde vreo 3,5 km urmează să fie asfaltați ”ca să scoatem praful din comună”, după cum s-a exprimat plastic Manoliu. Lucrările de amploare sunt în așteptarea fondurilor europene, unde finanțarea pe noile axe se va deschide în toamnă, în septembrie, când vor apărea ghidurile de finanțare a proiectelor pe axele principale aferente următorilor cinci ani. (D.O.)

Articolul precedentCăciuleşti – 600 de ani de la atestarea documentară
Articolul următorACTUALIZARE Traficanţii au fost arestaţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. In loc sa mancati rahat si sa luati in gluma problemele conducatorilor auto, mai bine priponiti-va la usile CNDAR si pe la transporturi si rezolvati problemele drumurilor! Nu fiti ordinari ca vin alegerile si s-ar putea sa va invinetim ochii daca mai veniti cu cersitul

Comments are closed.