0:00

„Capodopere” Apa Serv şi la Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* primarul Nicolae Sălăgean: „Proiectul are foarte multe lacune și probabil că în perioada următoare, când rețeaua va fi preluată de Apa Serv, dacă va trebui să se intervină la noua rețea va fi foarte dificil”

Bicazul „riscă” să se modernizeze de când Apa Serv are pe mână proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă. Imaginile care fac cât o mie de cuvinte, descoperă niște lucrări care sunt interpretabile în ceea ce privește eficiența și calitatea lor. Un exemplu care denotă bătaie de joc la adresa bicăjenilor este cartierul Capșa. O stradă a rămas în paragină după aproximativ două luni de zile de la schimbarea conductei principale de apă și se pare că va mai trece mult timp până când cineva se va îndura să-și ducă intențiile la bun sfârșit. Nu la o distanță prea mare, oamenii sunt obligați să meargă pe jos pe Drumul Național 15, deoarece constructorii au decis să se apuce de lucrări în același timp pe ambele trotuare. Astfel, pe o porțiune de circa 150 de metri oamenii trebuie să fie atenți să nu se întâlnească cu vreun tir care trece pe-acolo. Și dacă totuși o fac, trebuie să fie atenți și  la șanțurile sau „dealurile” de pământ de pe trotuare, care au luat locul pavelelor și a spațiilor verzi. În cartierul Mărceni, unele lucrări au început să-și arate deja handicapul prin faptul că asfaltul turnat după lucrările de reabilitare s-a deteriorat. Primarul Nicolae Sălăgean a precizat că a discutat cu reprezentanții firmelor de construcții și le-a explicat că nu va face recepția lucrărilor dacă nu sunt de bună calitate.

„Capodopere” Apa Serv şi la Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Lucrările au creat multe nemulțumiri în rândul cetățenilor pentru că în anumite zone s-au făcut săpături de până la 5-6 metri, ceea ce din punctul meu de vedere nu este o soluție potrivită… Proiectul are foarte multe lacune și probabil că în perioada următoare, când rețeaua va fi preluată de Apa Serv, dacă va trebui să se intervină la noua rețea va fi foarte dificil. Sunt străduțe, capete de stradă care au rămas neacoperite cu rețea de canalizare. De ce, nu am înțeles. Am vorbit cu fosta conducere a primăriei și au spus că așa au gândit proiectanții. Avem strada Zorilor, din cartierul Ciungi. Sunt 4 gospodării care nu vor fi cuplate la rețeaua de apă. E un lucru absurd. S-a constatat că nu peste tot lucrările pregătitoate pentru asfaltare sunt așa cum ar trebui. Să vedem cine suportă refacerea străzilor. Proiectantul nu a prevăzut decât refacerea unei porțiuni înguste pentru că normal ar fi fost să se decupeze doar o porțiune de asfalt. Acolo unde structura solului nu a fost bună nu s-a reușit acest lucru. Pe lângă acest aspect, sunt zone unde s-a intervenit cu utilaje și s-a distrus tot covorul asfaltic. Sunt discuții între conducerea șantierului și conducerea Apa Serv să se pună la dispoziție refacerea întregului covor asfaltic. Primăria nu poate să intervină, este un proiect în responsabilitatea companiei Apa Serv”, a precizat edilul Bicazului.

„Capodopere” Apa Serv şi la Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cum va arăta orașul Bicaz după urmele adânci lăsate de cei care au câștigat prin licitație dreptul de a aduce un plus de comfort? Reprezentanții primăriei spun că cei care au în grijă lucrările de reabilitare (Generalal Construct în parteneriat cu Urbanex, potrivit primarului – n.r.) au dat garanții că vor termina treaba până la sfârșitul anului. (M. TEODOROF)

Articolul precedentEvaluarea Națională
Articolul următorCare diavol, care păcăleală?