Laura Pal (CS Ceahlăul Piatra Neamț) a câștigat duminică, 12 august, medalia de bronz la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori, care a avut loc la Racice (Cehia), alături de colegele sale din echipajul de 8+1 al României, informează clubul pietrean pe pagina proprie de internet.

“Medalia de aur a probei regină a canotajului mondial a revenit ambarcațiunii țării gazdă, Cehia, cu timpul de 6 minute, 27 secunde și 280 sutimi, în timp ce selecționata Statelor Unite ale Americii a fost pe locul secund, cu timpul de 6 minute, 29 secunde și 260 sutimi. Româncele au completat podiumul cu timpul de 6 minute, 31 secunde și 190 sutimi. Germania a terminat pe locul 4, iar Italia a trecut ultima linia de sosire a finale”, precizează sursa citată.

Colegele Laurei Pal din barca de 8+1 au fost în finala mondialului din Cehia: Amalia Bucu, Simona Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice Elena Țurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu și Victoria Ștefania Petrean.

Laura Pal a mai câștigat în 2018 titlul european în Franța, la Gravelines, în proba de 4 fără cârmaci, România fiind atunci mai bună decât Italia, Danemarca, Elveția și Croația. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Federaţia Română de Canotaj)