0:00

Candidatul PSD la europarlamentare, încă la secret, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* unul dintre posibilii candidați este Alexandru Rotaru, președinte al Organizației de Tineret a PSD Roman

Dintre toate partidele importante din Neamț, numai PSD nu a lansat deocamdată niciun nume pentru un eventual candidat la europarlamentarele din această vară. Zvonuri au existat, însă președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, spune că nu s-a luat o decizie, dar are de unde să aleagă. Unul dintre posibilii candidați este Alexandru Rotaru, președinte al Organizației de Tineret a PSD Roman.

“Sunt mulți tineri de valoare la noi în partid, inclusiv domnul Alexandru Rotaru. Nu am stabilit încă cine va fi candidat. Avem mulți oameni valoroși ce pot candida”, a subliniat președintele social-democrat.

În ciuda insistențelor de a afla măcar o dată limită până la care numele candidatului va fi făcut public, președintele Arsene ne-a asigurat că atunci când se va ști vom fi și noi anunțați.

Alexandru Rotaru a confirmat faptul că a existat o discuție la nivel de partid asupra candidaturii sale, dar, în același timp, că discuțiile sunt unele mai vechi și nu i s-a promis sau nici măcar propus clar a reprezenta PSD Neamț la nivel de europarlamentare.

Romanul oferă, însă, încă doi posibili candidați la alegerile pentru Parlamentul European. Unul este avocatul Alin Antochi, din partea UNPR, care a mai fost europarlamentar pentru ultimele luni din mandatul 2004-2009. Un alt romașcan care poate figura pe listele de candidați, de data aceasta din partea PNL, este Diana Nicolae, vicepreședinte CSL România în domeniul Relații Externe și reprezentant CSL România în ISEEL (Inițiativa Tinerilor Liberali din Sud-Estul Europei). Din partea PDL, încă de la finele anului, conducerea formațiunii a anunțat că va candida Luminița Vârlan, fost inspector general școlar.

Cetățenii vor merge la vot pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European pe 24-25 mai, tot atunci când va fi organizat și un referendum pentru modificarea Constituției.

Claudia MATEI

Articolul precedentRecord „nosocomial” la Spitalul Județean
Articolul următorUn poet din Piatra Neamţ, laureat la Botoşani

1 COMENTARIU

  1. Mare minune ! S-o fi rasturnat caruta cu genii la Roman ? ce se intampla cu Romanul asta de candidati la „fonctii inalte” sunt numa’ si numa’ de la o Roman ? Pana si Udrea a candidat tot la Roman. O fi vreun mare mahar care locuieste in Roman si sufera de frustrari ca nu sta in Piatra ? Pai daca e mare mahar ce-l impiedica sa se mute in Piatra si astfel sa-si vindece frustrarile ?

Comentariile sunt închise.