0:00

Candidaţilor le place haina militară veche, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* O alianţă politică a împărţit uniforme casate alegătorilor

Multe şi nebănuite sunt ideile candidaţilor la parlamentare. O alianţă politică, de exemplu, s-a aprovizionat cu haine militare date la casare de o unitate din Roman şi le-a împărţit sătenilor dintr-o comună învecinată. Oamenii le-au primit în ziua de 20 noiembrie, iar peste o săpămână Biroul Electoral Judeţean a sesizat poliţia.

”În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţistii efectuând verificări pentru a stabili dacă s-au încălcat prevederile art. 55, alin. 1, din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţia legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman”, a declarat subcomisarul Cătălina Bădeanu, ofiţer de relaţii publice în cadrul Poliţiei Neamţ.

Dincolo de ridicolul situaţiei, manevra în sine e ”deşteaptă”. Fiind vorba despre ”bunuri scoase la casare”, uniformele nu au nici o valoare, aşa că dosarul nu are altă şansă decât să se finalizeze cu NUP (neînceperea urmăririi penale). Odată cu plângerea de mită electorală, BEJ a mai înaintat una la poliţie, referitoare la distrugerea unor afişe. Probabil că după ce-au îmbrăcat sătenii în militari, candidaţii au făcut ”instrucţie” cu ei şi i-au trimis să ”distrugă inamicul”.

Articolul precedentNicolae Ciobanu, criticul ce ni l-a redat pe Ionel Teodoreanu
Articolul următorMarian Enache propune: ”Reînființarea școlilor desființate abuziv”