Când se trag la sorţi preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, pe data de 26 noiembrie, va avea loc tragerea la sorți computerizată, prin care se vor desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

„Potrivit legislației electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cu 15 zile înaintea datei alegerilor parlamentare, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite”, precizează AEP.

Tragerea la sorți computerizată va avea loc în prezența preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul AEP, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

Programarea ședințelor publice pentru tragerea la sorți a președinților birourilor electorale și a locțiitorilor acestora – AICI (format Microsoft Excel). (ZCH NEWS)

Articolul precedentCandidat din Neamţ, locul 3 pe ţară la examenul de rezidenţiat
Articolul următorViiciile de procedură au anulat concursul de ofițer la ISU Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.