chirca”Recursul la universalitate” la lui Ion Iliescu este mic copil față de explicația primită de la IGSU pentru anularea concursului organizat la ISU Neamț, în vederea ocupării unei funcții de ofițer 3. Candidații rămași în cursă după susținerea probelor sportive și după testarea psihologică au primit grilele, li s-a comunicat timpul de lucru (120 de minute) și s-au apucat de treabă. După mai bine de jumătate de oră, când deja 3 lucrări erau predate, președintele comisiei a primit un bilețel, a dat un telefon și a anunțat că se repetă concursul, tot astăzi, 24 noiembrie, de la ora 15,30, din cauza unor ”vicii de procedură”. Colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț, ne-a îndrumat spre IGSU să aflăm care au fost motivele. Ceea ce am și făcut.

În momentul primirii grilelor, președintele comisiei de concurs de la Neamț a identificat aspect (pe bază de bilețel?) ce ar fi putut conduce la identificarea cu ușurință a variantei de răspuns”, ne-a declarat Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al IGSU.

Întrucât nu am înțeles legătura dintre ”identificarea aspectelor” și ”identificarea variantei de răspuns” l-am rugat pe dl. Chirca, om simpatic de altfel, să ne ”traducă” problema ca să pricepem ce s-a întâmplat de, brusc, la jumătate de ceas după începerea examenului, s-a suspendat concursul.

Nu am ce să traduc, asta mi s-a spus, asta v-am transmis. Concursul se va ține din nou, la 15,30, sunt astfel de examene în toată țara și, după ce se vor termina, o sa am răgazul să discut la Neamț să vedem ce a fost de fapt acolo”.

Adică, așa cum ar spune un clasic în viață, așteptăm ”să ne ancorăm în sinergia faptelor, fără a eluda meandrele concretului”. (C.M.)