Candidat din Neamţ, locul 3 pe ţară la examenul de rezidenţiat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn candidat din judeţul Neamţ s-a clasat pe locul 3 la examenul de rezidenţiat, domeniul medicină, derulat pe data de 20 noiembrie. Ministerul Sănătății (MS) a publicat, vineri, 24 noiembrie, clasificarea finală a candidaților, dar nu poate face publică identitatea candidatului nemţean (a obţinut 934 de puncte), pentru că acesta a solicitat anonimatul. Pentru domeniul Medicină, punctajul maxim pe țară, de 935 de puncte, a fost obținut de un candidat din Iași, care, de asemenea, a solicitat anonimatul. Pe locul secund (934 puncte) s-a clasat o candidată din Bucureşti. Clasamentul integral – AICI.

La domeniul Farmacie, tot un candidat din Iași se situează pe primul loc la nivel național, cu 896 de puncte. Clasamentul integral – AICI. În fine, dar nu în ultimul rând, la domeniul medicină dentară, clasamentul final poate fi consultat AICI.

Duminică, 27 noiembrie, va avea loc repartiția, iar Comisia Centrală de Rezidențiat face precizări privind pașii următori, care vor fi urmați de candidați, în alegerea locurilor și posturilor:

  • Alegerea locurilor/ posturilor în specialitate și a centrelor de pregătire se face în ziua de 27 noiembrie 2016, prin teleconferință, în intervalul orar 9:00-21:00.
  • Candidații se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara. Dacă repartiția nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în același interval orar, iar locurile și posturile rămase disponibile se vor afișa pe pagina de internet http://rezidentiat.ms.ro la sfârșitul primei zile de repartiție.
  • Candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs. Candidații sau împuterniciții acestora vor avea asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și, după caz, procura notarială.
  • Programul de desfășurare va fi: ora 9:00 – domeniul farmacie; ora 10:15 – domeniul medicină dentară; intervalul 12:00 – 21:00 – domeniul medicină

“Concursul de admitere în rezidențiat, organizat de Ministerul Sănătății, s-a desfășurat duminică, 20 noiembrie, în cele 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. Pe cele 3.843 de poziții (3.381 de locuri și 462 de posturi) scoase la concurs s-au înscris 6.091 de candidați. La Iași au fost 1.115 candidați: 784 la Medicină, 221 la Medicină Dentară și 110 la Farmacie”, a precizat Ivona Burduja, purtător de cuvânt al UMF Iași. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentÎnvățământul în Neamț: 1,4 milioane de absențe, școli fără pază și fapte penale
Articolul următorCând se trag la sorţi preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Este ușor să descoperi numele candidatilor. trebuie doar sa asociezi numărul de înscriere la concurs de pe listele de inscriere cu cel de pe listele finale. Numele candidatei este Manolache Andra Elena.

    • Evident că este uşor! Dar, după cum este notat şi în ştire, candidata îşi dorea ANONIMATUL. Dv. i l-aţi deconspirat! Felicitări…

Comments are closed.