pietricica turism

per la roman

Conducerea de la nivel de județ și națională a Partidului Ecologist Român a organizat, ieri, la Roman, o conferință de presă pentru a anunța, în mod oficial, schimbările din partid. Astfel, prin plecarea lui Constantin Ghica spre PDL, conducerea a fost preluată de Camelia Duca, om de afaceri și unul dintre actorii trupei de teatru a Romanului. Cristian Manolache, primvicepreședinte al PER a ținut să sublinieze faptul că, la momentul înscrierii în PDL, Constantin Ghica nu mai era președinte al ecologiștilor: “Am constatat că mulți președinți de filiale au prietenii și interese mai mult personale. De la Congresul Național, am constatat că în 10-12 organizații sunt situații speciale și am încercat să-i înlocuim pe cei care nu apărau interesele PER cu oameni care doresc ca PER să fie o alternativă. Înainte ca domnul Ghica să anunțe plecarea, era deja eliberată o împuternicire pentru ca partidul să fie reprezentat la Roman de doamna Camelia Duca. Decizia s-a luat în Biroul Politic Național, în urma analizei rezultatelor de la alegeri. Am constatat că la Roman, era o prietenie mai mare cu alte partide, ceea ce nu a permis PER să se dezvolte. La alegerile parlamentare, domnul Ghica a luat 400 de voturi, în timp ce doamna Duca a obținut 3.465 de voturi”, a spus Cristian Manolache. Acesta a precizat că schimbarea din funcție a lui Constantin Ghica a fost stabilită în luna septembrie, iar pe 2 octombrie a fost semnată împuternicirea pentru ca președinția partidului să fie preluată de Camelia Duca.

Discuțiile au vizat și numărul final al membrilor PER Roman, asta după ce Constantin Ghica spune că a adus în PDL încă 111 membri și că se așteaptă la alte noi plecări și transferuri. “Probabil că acești membri existau doar la nivel fictiv, pentru că eu nu i-am văzut la față”. Camelia Duca spune că în PER au existat în documente 236 de persoane, iar acum are sigur pe liste 80 de membri.

La conferința de presă a fost prezent și Valerică Frățilă, care a precizat că PER este o alternativă la actuala clasă politică și prin aceea că accentul se pune pe suflet: “Avem doar 32 de filiale, dar vrem până anul viitor să avem organizații în fiecare comună. Iar membrii, periodic, să meargă să-i vadă pe bătrâni, pe cei care, odată ieșiți la pensie, nu le mai deschide nimeni ușa casei. Dacă vom ajunge la guvernare, vrem ca elevii care au studiat în străinătate și olimpicii noștri să fie angajați în țară, să facem un minister al lor, să-i angajăm să conducă societățile statului”. Frățilă a mai propus ca, pentru fiecare nou născut sau cununie, să se planteze un copac.

Camelia Duca a promis că se va ocupa de organizarea filialei de la Roman și că va încerca chiar propunerea de proiecte pentru dezbaterea în Consiliul Local, chiar dacă nu au vreun ales local. Însă, pentru alegerile din 2016, noul președinte are ca obiectiv măcar ocuparea a 3 funcții de consilier local.

Claudia MATEI

1 COMENTARIU

  1. SE FACE VREODATÃ CAMPANIE PENTRU INFORMARE ,EDUCARE PENTRU CA LUMEA SÃ STIE MAI MULTE DESPRE ECOLOGIE?!
    Doar schimburi de putere si vorbe-n vânt….

Comments are closed.