pietricica turism

roman minifotbal 01

Joi, 3 iulie, la Roman s-a dat startul ediției din acest an a Campionatului Național de Minifotbal, o premieră pentru municipiu. Chiar dacă vremea de după-amiază nu a ținut cu fotbaliștii, oaspeții s-au arătat extrem de mulțumiți de modul în care au fost primiți de autorități, dar și de aspectul terenului de minifotbal de la LPS. Vineri dimineață, căpitanii celor 20 de echipe participante la competiție, împreună cu oficialii Federației Române de Minifotbal și arbitrii au fost invitați de conducerea Primăriei Roman să sărbătorească împreună acest eveniment sportiv, ocazie cu care le-au fost înmânate mai multe cadouri cu însemnele municipiului.

La rândul lor, reprezentanții Federației au oferit diplome primarului Laurențiu Leoreanu, viceprimarului Lucian Micu și secretarului municipiului Gheorghe Carnariu. Paul Costaș, prim vicepreședinte al FR Minifotbal a dorit să-l felicite personal pe viceprimarul Micu, de origine bârlădean, și care a fost copil de mingi pe când Costaș era portar la FEPA 74 Bârlad. Echipele din campionat au fost repartizate pe patru grupe: Grupa A – TCE 3 Brazi Roman, Ploiești 2010, Phoenix Hunedoara, Mavros Arad, Deep Serv Focșani; Grupa B – Oz-Er Golden Bacău, Autovip Garden Simleu Silvaniei, AS Annellice Frâncești, Bentel Cluj, Sentierri Satu Mare; Grupa C -MAV Sports Timișoara, Fortuna Friends Buzău, Știința Galați, Design Construct Brașov, ABC United București; Grupa D – Auto Driver Iași, Avantaje Deva, Trocadero Vertiroll Constanța, RMC 24 Alba Iulia și Construct Baia Mare.

Sâmbătă vor avea loc sferturile de finală, iar ziua de duminică va debuta, de la ora 11.00, când se vor juca semifinalele. Finala mare este programată pentru ora 17.00, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 20.00. De precizat este și faptul că la Roman este prezent și Tiberiu Lajos, selecționerul naționalei României, acesta urmând să decidă lotul pentru ediția din acest an a Campionatului European, câștigat la toate cele patru ediții de România, și care este programat să se joace în luna noiembrie, în Israel. (C. MATEI)