0:00

Circuitul hârtiilor şi eliberarea interlopilor la Poliţia Capitalei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Puţină lume crede că eliberarea lui Adrian Marin Botez din Arestul Poliţiei Capitalei a fost un “accident” sau o “greşeală” , iar faptul că atât Parchetul Sectorului 4, cât şi Direcţia Poliţiei Municipiului Bucureşti s-au limitat în a spune că se fac cercetări nu face decât să întărească suspiciunile, întemeiate de altfel. Iar dacă eliberarea lui Ţâţă s-a produs, la ceas de seară, după ce trei capete luminate s-au sfătuit şi au decis să descuie uşa celulei şi să-l împingă spre lumea largă, explicaţiile despre cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva, implică o sumedenie de aprobări şi consultări “la nivel înalt”.

Joi, 3 iulie, am trimis Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din DGPMB următoarele întrebări:

“1. Câtă experienţă în serviciul arest au cei trei poliţişti cercetaţi acum de parchet şi care sunt gradele lor?

2. În caz că au experienţă mai mare de 24 de ore, cum se explică faptul că au putut interpreta deducerea unei perioade din pedeapsă drept eliberare, în condiţiile în care în fiecare sentinţă penală referitoare la un inculpat arestat preventiv scrie la fel, fiind vorba despre o formulare de rutină?

3. Documentul prin care s-a dispus scoaterea de la arest a numitului Adrian Marin Botez a fost văzut şi aprobat de ofiterul aflat la comanda unităţii?

4. Există în cauză suspiciuni că neglijenţa în serviciu ar putea avea la bază o intenţie şi nu o eroare?

5. Care sunt măsurile luate până acum împotriva celor 3 poliţişti şi a ofiţerului care a avizat eliberarea (în cazul în care nu este unul din cei 3)?”.

Bogdan Ghebaur, fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ şi actualul responsabil de imaginea Poliţiei Capitalei, ne-a spus doar că toţi cei trei poliţişti sunt agenţi şi nu au anunţat niciun superior despre intenţia lor de a-l pune în libertate pe Ţâţă. Tot Bogdan Ghebaur a mai precizat că agenţii lucrează în continuare la Arest, dar “nu chiar pe aceleaşi posturi”. Cât despre cele 5 întrebări, ne-am fi aşteptat la un răspuns sec de genul “este o anchetă penală în curs, nu putem oferi date”. Aş! Întrebările au fost analizate de unul din cei 10 (zece) ofiţeri de la Serviciul de Comunicare, după care au fost trimise conducerii Arestului, dar…nu e tot. “Este nevoie de un aviz din partea Compartimentului juridic, aşa că nu vă putem răspunde astăzi”, ne-a asigurat, ieri, subinspectorul Ghebaur.

Nu putem decât să apreciem, o dată în plus, circuitul complicat (şi strict) al hârtiilor în Poliţia Capitalei, ceea ce face dificil (spre imposibil) de înţeles cum s-a putut întâmpla altfel decât cu intenţie ca trei subofiţeri să dea drumul unui arestat, ignorând una din obligaţiile fundamentale, stabilite prin regulament, şi anume aceea de a cere aprobarea unui superior. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCampionatul național de minifotbal / Organizarea, apreciată de oaspeți
Articolul următorPoliţistul cu capul spart, agresorul liber!

1 COMENTARIU

  1. Dna Cristina ,sunteti de o gingasie enorm de bine dozata si apreciez subtilitatea cuvintelor pe care le-ati spune din toata inima ,dar nu se poate din pacate ! asta-i Romania ,vorba lu KANAL D !

Comentariile sunt închise.