Partidul Național Liberal a declanșat o campanie națională întru conștientizare și informare cu privire la ”intenția PSD și ALDE de a naționaliza pensiile private ale românilor”.

În Neamț, liderii PNL spun că vor organiza discuții cu angajatorii, vor împărți pliante și vor sta de vorbă cu oamenii care au conturi de pensii private. Ei susțin, într-un pliant de campanie, că ”Dragnea și Tăriceanu pun la cale jaful secolului din banii de pensie a românilor”.

Campanie PNL împotriva naționalizării pilonului II de pensii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPractic, asistăm la o încercare disperată de a mai salva ceva. Încearcă să confiște banii privați, aproximativ 9 miliarde de euro, ai persoanelor înscrise în pilonul II de pensii”, a spus Dragoș Chitic, președinte PNL Piatra Neamț, într-o conferință de presă, organizată pe tema campaniei astăzi, 18 mai.

În același context, Constantin Teodorescu, consilier local și prim-vicepreședinte PNL Neamț, a detaliat modul cum ar vrea alianța de la guvernare să naționalizeze pilonul II de pensii: ”Sunt circa 3 milioane de conturi în care au fost acumulate fonduri, dar care nu mai sunt în acest moment alimentate. Fiecare dintre noi avem în medie, în acest cont individual, circa 11.700 de lei. Bani care urmează a fi confiscați, de la fiecare dintre noi, de PSD. Guvernul vrea să identifice o modalitate prin care să obțină banii din pilonul II, printr-o strategie cât mai eficientă, pentru a nu lăsa loc de ripostă. Întrucât o lege de sine stătătoare, care să desființeze și să naționalizeze pilonul II, nu există, Guvernul PSD ALDE încearcă să-i convingă pe oameni să renunțe de bunăvoie, pentru a dona banii statului. Exact ca și în cazul transferului tuturor contribuțiilor către angajat, subiectul pilonului II nu s-a regăsit în programul de guvernare al PSD, pentru care a primit mandat de la cetățeni”. (E.C.)

Articolul precedentMuzeele din Roman, manifestări în perioada 18-21 mai
Articolul următorPoliţia cercetează un show erotic de la Tarcău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.