pietricica turism

În târg la dom Harpa s-o pus de o șădință la scurt între cei ce comandă muzica și cei ce adună cioburile, adică puterea și opoziția. Cum era de așteptat, ostilitățile au fost acoperite de junele șăf al pesedeului de la noi, care s-o folosit de prilej pentru un mesaj cu iz de șut în coaste, conform căruia, cei din opoziție ar face bine să amintească în campania pentru candidatul lor, că actualul govern o dat bani, nu jucărie. În caz contrar, ciu-ciu bani de la București. Am vrea să-l vedem pe unu din opoziție strigănd de mama focului „votați … cutare“, urmat de mulțumim „governului Ponta că ne-o dat bani“, ca să mai punem încă unul la insectarul gânditorilor cu picioarele din spate.

 Tot la șădința asta, un conselier de la peneleu o fost atenționat să nu mai deie din casă, adică consiliul local, despre șăfii locali ai pesedeului. În primul rând nu-i frumos, ca să nu mai zicem că e în afara campăniei pentru prim ministru de acuma. Ce-i drept, îndemnul o fost rostit cam printre măsele și conținea și o recomandare creștină de stat acasă, făcut zacuști, tras vinu de pe drojdie, de băut doi litri de lichide pe zi, plus evitarea umblatului teleleu prin târg. Toate astea pentru sănătatea domniei sale și în locul lucrării electorale pentru candidatul partidului domnului conselier.

 În cercul soțietăților cuprinse de vârtejul proiectelor cu bani de la cejeu, una din ele o să fie vizitată în curând de niște domni curioși despre cum s-o luat niște poampe pentru apă pentru tăt județu, numai de la o anume sursă, mai scumpe și cu termen de garanție mult mai mic decât în altă parte, ca să nu spuneam că sunt și mai proaste. Asta nu ar fi cine știe ce, dar trebușoara asta e stipulată în contract, deci negru pe alb. A, uitam ceva. Domnii ăștia cică au și mandate cu ei.