pietricica turism

stefan la cl 2014

* de politică s-a lăsat cu prilejul ordonanței migratorilor, de primărie se lasă din 2016
până atunci, ”vreau să fac administrație și politica cetățenilor din Piatra Neamț”, a anunțat primarul de Piatra Neamţ
* în 2016, îl bate gând de Consiliu Județean sau Parlament

Gheorghe Ștefan și-a anunțat independența politică și ultimul mandat la Primăria Piatra Neamț. Astfel, primarul a reușit să ”condimenteze” ușor ședința Consiliului Local, altminteri intrată în rutina votului eficient, rapid și fără comentarii. Proclamația primarului de Piatra Neamț a surprins nu atât prin ce a zis acesta, cât prin faptul că a spus-o totuși.

Acesta a anunțat, la finalul ședinței, că, folosindu-se de ordonanța de guvern care dă liber aleșilor să-și schimbe partidul fără să-i coste mandatul, a părăsit de tot PDL-ul și va activa de acum înainte ca primar independent. Pe alocuri a strecurat și termenul de ”apolitic”, dar nu stricto senso, ci în aceeași idee sinonimă, că nu-l mai interesează niciun partid, nici acum, nici în viitorul apropiat.

”Am decis să devin primar independent. Vreau să fac doar administrație și politica cetățenilor din Piatra Neamț. Împreună cu consilierii locali, vreau să fac administrație și lucruri pentru cetățenii municipiului Piatra Neamț. Eu nu voi mai candida la primărie, este ultimul meu mandat de primar”, a declarat Gheorghe Ștefan, adăugând că, totuși, asta nu înseamnă că nu are opțiuni politice. Una din ele, previzibilă, de altfel, se păstrează și pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie: o susține pe Elena Udrea pentru funcția de președinte al României. ”Consider că Elena Udrea, deputat de Neamț și singurul candidat din regiunea Moldova este cel mai bun candidat și merită votul meu. Ca ministru, a făcut pentru județul Neamț ce nu a făcut niciun ministru din 1990 până acum. Eu mă regăsesc în echipa ei. Toți candidații la prezidențiale sunt buni și au atuurile lor, dar Elena Udrea este cel mai bun candidat”, a argumentat primarul Ștefan.

Întrebat despre momentul 2016, din punct de vedere politic și administrativ, Gheorghe Ștefan a răspuns sincer că nu știe ce va face: ”Poate voi candida pentru un mandat de parlamentar sau poate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Nu e nimic definitiv, dar nici nu exclud, las o portiță deschisă”.

Cu independența declarată a primarului Gheorghe Ștefan se încheie lanțul independenței aleșilor PDL în Neamț, de la primari la consilieri locali, trecând prin consilierii județeni. Săptămâna trecută, tot cu puțin timp înainte de expirarea ordonanței migratorilor, s-au declarat independenți primarul Laurențiu Leoreanu și 10 consilieri locali de la Roman, dar și viceprimarul Dragoș Chitic și 5 consilieri locali de la Piatra. Anterior, consilierii județeni făcuseră același anunț.

Dana OSTAHIE

1 COMENTARIU

  1. Pai, cum se lasa de politica, daca va candida in 2016 la Parlament sau la Consiliul judetean?Oricum, e foarte frumos ca toti ziaristii stau aliniati sa asculte ineptiile acestui personaj!Nimeni nu il “deranjeaza” cu vreo intrebare despre cum a spalat bani in dosarul “Microsoft””!Nici macar DNA!