pietricica turism

tg groapa gunoi 02

SC ECO Târgu-Neamț a început o amplă campanie de informare și conștientizare a populației pe care o deservește prin acțiuni de colectare selectivă. Utilizatorii de la case au fost informați în luna martie despre realuarea în luna aceasta a acțiunilor de colectare selectivă. La nivelul societății ECO, a fost desmenată o persoană responsabilă cu colectarea selectivă și s-a stabilit în acest sens o zi din săptămână în care se colectează deșeurile reciclabile de la instituțiile publice.

„S-au amplasat panouri sugestive și containere speciale, destinate colectării selective a hârtiei, a PET-urilor și plasticului, precum și distribuirea de afișe informative. Au fost vizate trei zone sugestive din punct de vedere al numărului de locuitori: zona pieței agroalimentare, zona autogării și zona străzii Petru Rareș. Platformele destinate colectării selective la blocuri se propun a fi modernizate, în acest sens fiind realizat și un proiect care va fi prezentat spre analiza Consiliului Local. Un prototip va fi amenajat pe o platformă din zona stadionului. În momentul în care se vor amenaja platformele vom demara o nouă campanie de informare a utilizatorilor care locuiesc la blocuri”, ne-a mai informat Cătălin Toma.

Acțiunea de colectare selectivă s-a concretizat prin creșterea semnificativă a cantităților colectate, implicit a celor valorificate. Astfel, în luna ianuarie anul curent s-a valorificat o cantitate de 14,24 de tone, în luna februarie 14,02 tone, iar în luna martie o cantitate de 19,79 de tone. (C.T. STURZU)